MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt cze 17, 2025 1:15 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: o zgrozo!
swój chłop

Życzę wszystkim szczęscia w zakładaniu gazu we Wrocławiu!
mój mercedes 123 250 benzyna jest największym postrachem gazowników we Wrocławiu! Abart już na wstępie nie poradził sobie z wyregulowaniem silnika <nawet nie zwrócili uwagi na źle dopasowany rozpylacz gazu> za drugim razem juz nie mieli dla mnie czasu! Uwaga na rzeźbiarzy na Niskich Łakach tam auto przeszło gechenne straciłem około 1000zł i nie zrobili nic aby oddławić mój silnik <nie wkręcał się na obroty na gazie> wymienili nawet mikser , przewody od zbiornika gazu do silnika!po wyjechaniu auto eksplodowało na ulicy ,nie dokręcili przewodów gazowych nie znają się na rzeczy kolejni pseudo instalatorzy! na ulicy Grabiszyńskiej szukali dobrze ale rozwiercili cały rozpylacz gazu praktycznie go zniszczyli i zakleili go silikonem i stwierdzili że tak ma być! auto ledwo wyjechało z warsztatu! ulica Strzegomska tam podłączyli jakieś paskudztwo pod świece i <czujecie blusa> i stwierdzili że 3 cylinder nia pali!! ha ha ha objechałem wszystkich znaczących i mniej znaczących gazowników we Wrocławiu i stwierdzam jedno banda naciągaczy i mało konkretnych gości! Drodzy gazownicy to ja wasz nocny koszmar Mercedes 123 250 DW 62206! ostatecznie auto zostało naprawione po 2 latach serwisów, regulacji i innych takich przez zwykłego mechanika! dostał nowy rozpylacz gazu do gaźnika Solex 4a1 czy to było aż tak trudne???? więc chłopie niech założy instalacje Tobie każdy gazownik zacznij szukać kogoś kto będzie potrafił ją serwisować:) powodzenia

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

i dlatego jade podkuć moje auto do Kowala ;)

jeszcze czeka mnie tylko rozmowa z nim nt. gwarancji na elementy instalacji i serwisowanie instalacji. Zanim pojade to wyreguluje tez zawory i wymienei olej f oleju i f powietrza, i sprawdze przewody wys. napięcia. Swieczki juz są nowe -NGK .

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł: NIGDY ABART
swój chłop

Witam, nie polecam a wręcz odradzam korzystania z firmy ABART! To grupa ludzi nie znających się na rzeczy, naciągaczy i partaczy. Wiem to z moich doswiadczeń i nie tylko (kilka razy czekałem na obsługę i nasłuchałem się od innych pokrzywdzonych ludzi i ich przekrętach).
Wymusiłe mna nich gwarabcyjną wymianę wielozaworu w butli itp. i zrezygnowałem z ich usług rezygnując z gwarancji i "wspaniałej" serwisowej obsługi.
Dzięki zaprzyjaźnionej firmie zajmującej się elektroniką samochodową i profesjonalnym tuningiem (ul. Opolska we Wrocławiu) dotarłem do gazowników (MOTRONIC, przy ul.Legnickiej), którzy jak za dotknięciem różdżki sprawili, że mój 5 litrowy MB zaczął kręcić się jak głupi. Moja współpraca układa sie bardzo dobrze z tym zakładem. Warsztat wygląda normalnie jak każdy, ale szef jest człowiekiem który na prawde wie dużo na temat LPG i nie boi się wyzwań (np. w moim autku jest całkiem inny mikser niż dostępne na rynku). Polecam MOTRONIC!

A stanowczo odradzam naciągaczy ABART!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Powiedz mi coś o tym mikserze!!!!!!!! Na dniach zakładam gaz do mojego, a jak mowisz o 5 litrowym silniku, to prawdopodobnie też masz M117. Czym on się różni? Gdzie go nabyć? Itd itp.

GMail: anwojcik (at) gmail.com

Tytuł:
swój chłop

Moje doświadczenie z LPG zdobyłem na swoim samochodzie i w MOTRONIC'u. Służę pomocą na priv.

and6412 - coś tam namarudziłem Ci na priv [usmiech]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

wiec jest jakis dobry serwis lpg na dolnym slasku??? czy lepiej od razu nie montować junkersa?

W 115 220D 1971r-NA ZAWSZE

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00