tpp pisze:
http://otomoto.pl/mercedes-benz-w124-niezawodny-diesel-skora-el-szy-C19692123.html
Czy ktoś go widział?
No więc udało mi się go zobaczyć.
Umówiony byłem z właścicielem, ale ten... Mniejsza o to, nie chcę złych słów mówić, bo generalnie dobry był z nim kontakt, ale w każdym razie autko widziałem z zewnątrz i to mnie przekonało, że nie ma co się nim interesować.
Naprawdę, na zdjęcia w inetrnecie nie widać jaki to trup, już moja zjężdżona w123 ma lepsze blachy niż to.
Kiepsko przemalowany, więc tu i ówdzie wychodzi kość słoniowa rodem z taxi. W środku nie ma charakterystycznej deski taxi, ale jest info o pasach i taki charakterystyczny nie umiem tego nazwać jakby lampka... w każdym razie taxi... dalej - popielniczki z tyłu umiejscowione wysoko, z czego jedna urwana. Z tyłu mb-tex w dobrym stanie, z przodu popękany. Kierownica wygląda tak jakby auto przejechało z milion - chyba tak było, choć licznik wskazuje imponujące 578 tys.
Blacha na pierwszy rzut oka i z daleko wydaje się dobra, ale generalnie jest kiepsko, szpachla na szpachli . Pełno purchli, przerdzewiały próg jeden, ale tak, że wydaje się, że się zaraz urwie. Połamane, ledwo trzymające się zderzaki, z czego przedni jest w innymi kolorze niż reszta nadwozia.
Reasumując, nadrabia wypasem, choć jak właściciel zanzacza nie działa klima, przynajmniej nie za dobrze, a to znaczy, że trzeba ją napełnić i wogóle zrobić jej przegląd. Szyber się nie otwiera i z tego co widziałem jest jakiś lekko zapadnięty i brak przycisku na desce.
Podobno nożny działa...

Generalnie 1500 zł to max.
Gdyby to nie była taksówka to może więcej a tak...
PS. Dla miłośników i pasjonatów zabytków, obok ciekawy zespół a wnim pałac 19-wieczny w ładnym stanie - choć pusty.
Miejscowość Ławica pod Kłodzkiem.
Wkleje zdjęcia niebawem.
Mercedesa i pałacu na pokuszenie.