Gratuluje Arturb,
Auto naprawde super, zwłaszcza, że z tak młodego rocznika, ma lepsze sterowanie silnikiem i elektronicza skrzynie biegów. Jeśli jeszcze nie masz instrukcji do webasto, komputera i APS to mogę zeskanować i przesłac. Do APS mam po niemiecku, a do webasto i po niemiecku i polsku (po polsku jest troche starsza).
nagro pisze:
Środek piękny. Ale auto do mnie nie przemawia, nie podoba mi się po prostu. Jak po SECu można było takie auto zrobić (chodzi mi o bryłę - wygląda jakby go obciosano z jakiegoś kamienia i to nie do końca)
broneq pisze:
bo W140 to w ogóle jest taka nadmuchana 124 (stylistycznie) i Coupe i 4D. A W126 miało więcej swojego stylu. Nie było ani jak beczka, ani jak puchacz (->124).
Nie jest tak źle, lubie te "smaczki" W 140, podwójne szyby, wielki kufer.
Wszystko to rzecz gustu. Przesiadłem sie ze 126 420 SE do 140 S600L i mam takie wrażenia: 140 moze nie wszystkim sie podoba, ale wlascicielowi zapewnia maximum komfortu i ma naprawde mocnego kopa. Skrzynia i zawieszenie dostosowują się do stylu jazdy. Manewrowanie jest dzicinnie łatwe nawet niepotrzebne są czujniki parkowania.
Jest jak to ktos kiedy powiedzial: "jak idealna kobieta - dama w salonie i dzi...ka w łózku".
126 staje sie powoli klasykiem i ma zupełnie inny urok, a dodatkowo nadal potrafi pokazać róznym wspólczesnym wynalazkom co znaczy rasowe v8 pod maską. Prowadzi sie troche trudniej niż 140 i to też jest fajne
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)