MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 29, 2025 3:00 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Piter79 pisze:
WeebShut co do tego że napisałeś że wystarczy odpowiednio go użytkować co miałeś na myśli?możesz troche rozwinąć kwestie

Jasne.

U mnie jakiś magik zamontował instalke 1 generacji, gdzie silnik spokojnie może jeździć na 4. Jak będziesz przestrzegał odpalania i gaszenia silnika zawsze na benzynie, oraz przed przełączeniem na gaz, rozgrzejesz silnik przynajmniej do 60 stopni, to sa nikłe szanse na wystrzał.

Podraża to koszty użytkowania, bo na zimnym silniku jeżdżę zawsze na benzynie, ale nie zdarzyły mi sie jeszcze problemy z wystrzałem ( odpukać ).

O świecach i kablach WN to chyba nie musze nawet wspominać, bo to rzecz jasna jak słońce.

wpelczarski pisze:
Czakram o ile sie nie myle jest firma gleboko powiazana z Abartem (importer czy co?), bo znajduje sie na papierach homologacyjnych.

Abart to prawie jakby firma córka CZAKRAM'u, zakładając instalkę w Czakramie, serwisy gwarancyjne, regulacje i wszystkie inne rzeczy związane z gwarancja możesz zrobić w Abarcie. Wykorzystuja oni również części sprowadzane przez Czakram.

Piter79 pisze:
Odnośnie tego podnośnika orientuje sie ktos czy od sedana bedzie pasował??

Na 99% to ten sam. najlepiej rozbierz sobie tapicerkę, odkręć podnośnik, zablokuj szybę i przymierz jeden z drugim ;)

Powodzenia

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00