MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn cze 23, 2025 10:25 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
weteran

zebda pisze:
Szybki ręczne tylko z tyłu, a ja tam nie plauje jedzic...ci co siedza z tylu niech trenuja raczki i niech sobie machaja

W ogóle nie rozumiem idei montowania szyb el. tylko z przodu. A już w coupe szczególnie. Jak kierując mam sobie odsunąć te szybki z tyłu?
Rozsądniej by było na odwrót :lol: Z przodu korbeczki, z tyłu zdalnie sterowane [oczko]

MMM pisze:
Przecież na zdjęciu nie widać, żeby miał przełączniki nawet do przednich

W VINie nic nie wspominają o el szybach, to pewnie dołożone jakieś uniwersalne. Sterowanie może na drzwiach?

Tytuł:
wiarus junior

co do szybek to jakis dziwny zwyczaj w mercedesie.ja mam skore,klime mase bajerow i ....korbki z tylu:)
mysle ze to wynika z tego ze kierowca jest zawsze w samochodzie a balast z tylu ,jak to balast;),niech se korbluje i sie cieszy ze porzadnym autkiem jest wieziony;)
pewnie juz ksiegowi zaczeli projektowac samochody:( i stad takie rozwiazanie.

Tytuł:
Klubowicz

MMM pisze:
Swoją drogą to wersja jakaś chyba skandynawska weba, grzane fotele i klima, nieźle, jeszcze przydałoby się ASD.

company employees / MBAG (297) - auto rozeszlo sie wsrod wswoich i to w DE

Tytuł:
Klubowicz

wojz pisze:
W VINie nic nie wspominają o el szybach, to pewnie dołożone jakieś uniwersalne. Sterowanie może na drzwiach?

Moga byc orginalne. Ja juz przekladalem w 2 samochodach [oczko] Modularna budowa pozwala na przekladke wszystkiego (sa gotowe otwory, miejsce w skrzynce bezpiecznikow itp itd).

Tytuł:
Klubowicz

agaj666 pisze:
co do szybek to jakis dziwny zwyczaj w mercedesie.ja mam skore,klime mase bajerow i ....korbki z tylu:)

Raczej cena opcji ostraszala potencjalnych nabywcow, skoro dochodzili do wniosku, ze jezdza co najwyzej we 2:) W w123 montowali orginalnie np elektryczne ogrzewanie tylko dla fotela kierowcy, obok ogrzewania przednich siedzen.

Tytuł:
weteran

laudan pisze:
wojz pisze:

Moga byc orginalne. Ja juz przekladalem w 2 samochodach [oczko] Modularna budowa pozwala na przekladke wszystkiego (sa gotowe otwory, miejsce w skrzynce bezpiecznikow itp itd).

No mogą, mogą. Mój wniosek wziął się stąd, że nie ma przełączników szyb na konsoli między fotelami. Robiąc profesjonalną przekładkę ;), grzech nie zrobić wszystkiego takim, jakim być powinno :roll: .
Gdyby była fotka drzwi, coś by było wiadomo więcej.

laudan pisze:
Raczej cena opcji ostraszala potencjalnych nabywcow, skoro dochodzili do wniosku, ze jezdza co najwyzej we 2

Widzę kurka, że tu wszyscy inaczej na to patrzą niż ja. Wam chodzi o "prestiż" [oczko] , mnie o funkconalność 8)

Tytuł:
Klubowicz

wojz pisze:
Robiąc profesjonalną przekładkę ;), grzech nie zrobić wszystkiego takim, jakim być powinno :roll: .
Gdyby była fotka drzwi, coś by było wiadomo więcej.

Moga byc na centralnej konsoli.

wojz pisze:
Widzę kurka, że tu wszyscy inaczej na to patrzą niż ja. Wam chodzi o "prestiż" [oczko] , mnie o funkconalność 8)

hehe, no wlasnie za ta funkcjonalnosc trzebabylo dodatkowo placic. Niemcy sa praktyczni i ich full wypas malo pociaga, bo wiaze sie z duzym wydatkiem;)

Tytuł:
weteran

laudan pisze:
Moga byc na centralnej konsoli

No, mogą. Ale nie ma [hehehe] . Jest fotka na 1 stronie wątku [oczko].
Tak więc pozostają tylko w boczkach ;)

laudan pisze:
hehe, no wlasnie za ta funkcjonalnosc trzebabylo dodatkowo placic. Niemcy sa praktyczni i ich full wypas malo pociaga, bo wiaze sie z duzym wydatkiem;)

To chyba był naprawdę drogi ekstras, bo stosunkowo (ładne słówko [zlosnik] ) rzadko występujący (nawet w CE :-? )

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

585 Behr klimatyzacja i elektryczne szyby z przodu

To kod z VINu czyli elektryczne szybki są...a w dodatku wiem ze sa bo sam ich używam...fotka jest taka ze ich nie widac, bo podlokietnik zaslania, ale sa oryginalne szybki elektryczne z przodu...jako uzytkownik zaswiadczam ze takowe tam znajduja sie!
A auto jest z Niemiec, miało tam dwóch właścicieli.

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:
Ford Focus kombi III - cholerne 6 biegów!

Tytuł:
weteran

zebda pisze:
elektryczne szybki są...a w dodatku wiem ze sa bo sam ich używam...

Hmm, zdaje się, że akurat Ty coś przypadkiem na ten temat możesz wiedzieć [oczko]

zebda pisze:
fotka jest taka ze ich nie widac, bo podlokietnik zaslania

Byłem przekonany, że powinno być je widać. Nie sądziłem, że te przełączniki są aż tak bardzo cofnięte :oops:
Trochę zamieszania nie zaszkodzi ;). Ważne, że Ty jesteś zadowolony.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Jam jest wielce zadowolony!!!
Auto póki co chodzi jak bajka..choć musze troche chyba gaz podregulowac bo nie moge jezdzic na ekonomie (gasnie mi na wolnych obrotach) za to na standardzie smiga az milo).

Aha a mam pytanie czy to dobrze ze jak jezdze to wskaznik cisnienia oleju jest na 3? Jak odpalam auto idzie na 3, po chwili spada na 2...jak jade znow idzie na 3, jak hamuje pod swiatlami i obroty spadaja to wskazowka spada ponizej dwoch i tak jest caly czas. Genrelnie jade wskazowka na 3, stoie wskazowka na ponizej dwoch.

Kiedyś:
Matiz z kratką - Twardy Zawodnik; MB W124 230TE Aut. - Baleron Forever; Ford Focus II 5d - Fantastic Sam Plastik

Dziś:

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

zebda pisze:
Jam jest wielce zadowolony!!!
Auto póki co chodzi jak bajka..choć musze troche chyba gaz podregulowac bo nie moge jezdzic na ekonomie (gasnie mi na wolnych obrotach) za to na standardzie smiga az milo).

Aha a mam pytanie czy to dobrze ze jak jezdze to wskaznik cisnienia oleju jest na 3? Jak odpalam auto idzie na 3, po chwili spada na 2...jak jade znow idzie na 3, jak hamuje pod swiatlami i obroty spadaja to wskazowka spada ponizej dwoch i tak jest caly czas. Genrelnie jade wskazowka na 3, stoie wskazowka na ponizej dwoch.

To dobrze. Nic się nei martw :) Ważne zeby ciśnieni podskakiwalo do góry jak dodasz gazu.

-307D 2,4D '87
-Vito 2,2 CDI '03
-210 2,2 CDI '00
-190 200D '88
-190 200D '86
-126 300 SDL '84 USA
-124 E300TD '94
-124 250TD '86
-190 2,0E '86
-123 300D '81

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Zatem nie martwie sie! [zlosnikz]

Dzieki za info, nie bylem pewien co do tego cisnienia!

Kiedyś:

Dziś:

Tytuł:
wiarus junior

/quote]
Widzę kurka, że tu wszyscy inaczej na to patrzą niż ja. Wam chodzi o "prestiż" [oczko] , mnie o funkconalność 8)[/quote]
Jak kupujesz nowe w salonie to sobie możesz wybierać opcje w zależności od potrzeb i zasobnosci portfela a jak kupujesz używke to są raczej marne szanse na 100% dopasowanie funkcjonalności.Bierzesz co jest albo ....szukasz dalej.

Nie podoba ci się mój styl jazdy?Zejdź z chodnika....

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

agaj666 pisze:
/quote]

Jak kupujesz nowe w salonie to sobie możesz wybierać opcje w zależności od potrzeb i zasobnosci portfela a jak kupujesz używke to są raczej marne szanse na 100% dopasowanie funkcjonalności.Bierzesz co jest albo ....szukasz dalej.[/quote]

Albo...ja szukalem auta przez znajomych handlarzy mojego znajomego, ktorzy na okraglo cos woza...wiedzieli ze maja szukac konkretnie 230TE, ze ma miec klime, automat, min. 2x elektryczne szyby i poduszke jedna, rocznik od '90 i przebieg znosny (tak zeby byl do 230 tys km)...znalezli auto bez poduszki ale z jeszcze lepszym wyposazeniem, przebiegiem nie cale 200 kkm (mechanik moj stwierzdil ze na 99% to przebieg oryginalny)...takze chyba mozna sobie zakladac co sie chce znalezc...tylko najwyzej trzeba dluzej czekac (ja czekalem ponad 2 miesiace na auto)...aha i cene za auto tez mieli z gory ustalona ze nie moze przekroczyc kwoty pewnej (i wywiazali sie z tego)

Kiedyś:

Dziś:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00