MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt cze 27, 2025 8:14 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus junior

georem pisze:
UWAGA - bez sensu rozmowa!

Powinno być tak:

Kupuj ale zadbany egzemplarz, swietne auto, można powiedzieć że pod pewnymi względami kultowe, (kiedyś pewnie sam takie kupię) musisz się liczyć z kosztami eksploatacji pięknego i rzadkiego samochodu.

Ja juz powiedziałem wszystko na ten temat.

Kurcze, jabym słyszał moje słowa, ale nie chciało mi się pisać [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik] [zlosnik]

PS. 500 to nie zwykły MB, to chiquita...

W124 300CE 91' - sprzedam
W201 2,6 93'
W140 S500L 97'
W123 2,3 83'
W116 2,8 75'
W212 E250 bluetec 4 Matic 15'
http://www.mateofhu.pl
http://www.wydruk.info

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

W 124 był pierwszą E klasą z pięciolitrowym silnikiem,potem W 210 tez był w takiej wersji ,W 211 nie wiem.Ale szkoda,że nie wprowadzili tego pomysłu przy W 123.Silnik V 8 pasuje.Jest nawet gdzieś na forum CE 5.0.
123 V8 może nie zrobiono w tajnej fabryce przez kryzys paliwowy z lat 70-tych.
Tak poza konkursem mój sąsiad ma 500E ,nie czuje klimatu gwiazdy .Kupił bo miał okazje tanio ,ale najlepsze to:na tylnej klapie ma 200D:)Tym samochodem można tak spalic opony,że nie widać samochodu po 20 sek a po minucie strzelaja .Mam taki widok raz w sezonie:)

Tytuł:
postmajtek

Mam E500 od półtora roku i nic przy niej nie robiłem. Po kupieniu zrobiłem gruntowny przegląd i wymieniłem to co nalezało. Wszystko zrobione w ASO. Od tamtej pory tylko wymieniam olej i filtry i jest ok. Auto bardzo szanuje a w zamian zero awarii. Jest to auto bardzo tanie w utrzymaniu ( nie licząc kosztów paliwa :) ) Aktualnie w ASO jest zniżka na robocizne 50% !! i duże znizki na części. Większość części jest dostępna bez problemu w magazynie w polsce. Tak więc pisanie że auto jest 5 razy droższe w utrzymaniu i że nie ma części to bzdury.
Polecam to auto. Miałem wiele różnych aut i mam jeszcze nowe Cklase 200K ale E500 daje mnóstwo przyjemności z jazdy. Jest to najlepsze auto jakim w życiu jeździłem.
pozdr. dawmac

swój chłop
Awatar użytkownika

georem pisze:
UWAGA - bez sensu rozmowa!

.

220CE pisze:
Coś koledzy niepotrzebnie polemizują

masioda pisze:
Chce kupic E500 1993. Czy ktos moze sie podzilic jakimis radami i doswiedczeniem

Wysłany: Nie Gru 29, 2002 5:15 pm

[dobra_robota] [zlosniki]

Sukces bywa również karany : trzeba spotykać się z ludźmi, których przedtem można było ignorować. (John Updike)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

marcinn - niezły odkop - ale fajnie że ktoś mu w końcu odpowiedział. To że po trzech latach - to nic. Coprawda kolega masioda już parę lat temu zapewne kupił to autko albo ma już zupełnie inne - ale liczą sie chęci - przy tej "życzliwości" na forum - trzeba to zauważyć. [zlosnik]

[ok]

Sukces bywa również karany : trzeba spotykać się z ludźmi, których przedtem można było ignorować. (John Updike)

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rufus Banan pisze:
y tej "życzliwości" na forum - trzeba to zauważyć.

Trochę off topic, ale...
Skoro ta życzliwośc Ci nie odpowiada to po co się tu w ogóle udzielasz ?? Sorry, ale w tej chwili nabijasz się z sytuacji, co do której nie znamy żadnych przyczyn jej powstania... W 2002 roku forum miało ZNACZNIE mniej uzytkowników, było bardziej ściśle związane z MB W114/115. Może to właśnie dlatego Kolega nie dostał wtedy odpowiedzi dotyczącej E500 [oczko], ponieważ nikt z osób, wtedy obecnych nie miał do czynienia wcześniej z E500, a nie sztuką jest napisać wileu bzdur na zasadzie "Bo słyszałem, że...". Odnoszę wrażenie, że masz jakieś poczucie misji na tym forum - od początku jesteś kontrowersyjny, wszystko Ci przeszkadza, zaczepiasz, wszczynasz słowne potyczki - po prostu próbujesz je zniszczyć. Daj sobie na wstrzymanie...

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Hej ! - Idzik- ! nie za ostro?

Mnie po prostu rozbawiło to że ktos odkopał temat z przed 3 lat i NIKT tego nie zuważył - tylko dysktują i dyskutują [zlosnik] [oczko]

Tytuł:
Klubowicz

dawmac pisze:
Mam E500 od półtora roku i nic przy niej nie robiłem. Po kupieniu zrobiłem gruntowny przegląd i wymieniłem to co nalezało.

A czy ten przeglad nie kosztowal 7kPLN [oczko] ?

Tytuł:
swój chłop

Moim skromnym zdaniem porównaj osiągi e 500 i e 420 a do tego koszty eksploatcji , wiem że wygląd klasyczny ma znaczenie(napompowane elementy też minie kręcą) ale jak chcesz być skromny i podpuszczać innych na światłach to 420 się bardziej nadaje nie zdradza tego co kryje pod maską i nie ma tak drogiego w eksploatacji podwozia

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

dokladnie to miałem powiedziec! 420 to kompromis-tez V 8 -mocy malo mniej i bardziej cichociemne-ewentualnie mozna stylizowac na E500.a koszty utrzymania standartowe dla 124(prawie).

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rufus Banan pisze:
Mnie po prostu rozbawiło to że ktos odkopał temat z przed 3 lat i NIKT tego nie zuważył - tylko dysktują i dyskutują

Z drugiej strony to jest plus - po co zakładać nowy temat jak można o danej rzeczy powiedzieć coś jeszcze nawet po długim czasie... To własnie dlatego jest ta opcja "szukaj" i odsyłanie do starych wątków... Kiedy w ten sposób się robi nie trzeba poźniej tworzyć różnych "Kompendium" [oczko] tylko w jednym temacie zawrzeć wszystkie informacje. Domyślam sie, ze przy ponad 120 000 tematów jakie zostały utworzone na naszym forum, utrzymanie takiej zasady graniczy z utopią, ale można się chociaż starać [oczko]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Idzik pisze:
nie trzeba poźniej tworzyć różnych "Kompendium"

Widze ze doceniles inicjatywe... :evil: Chcialem pomoc nowym uzytkownikom by nie tułali sie po bezmiarze postów, ale widze ze na darmo. Świetny zarcik [zlosnikok] Nie spodziewalem sie tego po Tobie...

Ps. Inicjatorem byl moderator Wookee, to tak dla Twojej informacji.

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Radunio pisze:
Idzik pisze:
nie trzeba poźniej tworzyć różnych "Kompendium"

Widze ze doceniles inicjatywe... :evil: Chcialem pomoc nowym uzytkownikom by nie tułali sie po bezmiarze postów, ale widze ze na darmo. Świetny zarcik [zlosnikok] Nie spodziewalem sie tego po Tobie...

Ps. Inicjatorem byl moderator Wookee, to tak dla Twojej informacji.

Żle mnie zrozumiałeś - Wiem, że inicjatorem był Wookee, ale i doceniam to co zrobiłeś i chwała Ci za to !!! Chodizło mi tylko o to, ze nie musiałbyś poświećać swojego czsau aby w jednym wątku zebrać wszystkei informacje... Dasz radę zrobić to ze wszystkimi wątkami/zagadneiniami/problemami itd ?? Nie... Dlatego nie musiałbyć poświęcać swojego czasu na robienie rzeczy, które można zrobić od razu [oczko]

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Przywyklem od ironizowania na tym forum, wiec odebralem to jako "szpilę" :) Jak widac, nieslusznie...

Zgodze sie z Twoim stwierdzeniem, że :

Idzik pisze:
Dlatego nie musiałbyć poświęcać swojego czasu na robienie rzeczy, które można zrobić od razu

Faktycznie, przyszlosciowe podejscie do tworzenia watków zaoszczedzi wysilku i czasu nam wszystkim :) Z lekka nutka PRLu [zlosnik]
A trzeba sobie pomagac, min. po to tu jestesmy, prawda?

Przepraszam i pozdrawiam :)

Tytuł:
wiarus senior

220CE pisze:
a jak sie cos posypie to zamkniesz 4 polskich inzynierow pod kluczem i napewno coś Ci wystrugają [zlosnik]

BOSKI text [zlosnik]

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00