mikom pisze:
krzys124 pisze:
Silnik 300E Jezeli jest to ten 178 konny bodaj , że , to nie porozumienie w mercedesie , bowiem jak na 3000 cm pojemnosci nie jedzie to tak jak powinno vectra 2000 spokojnie Cie wyprzedzi , wiem bo mialem , tylko mi nie piszcie ze mój był jakis kijowy , jak juz to ten mocniejszy 24V
Miałem w124 300CE z 88r i chodziło naprawde super jeżeli twierdzisz ,ze Vectra 2000 jest szybsza to jedziłes chyba naprawde zajechanym 300E
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
.Ten silnik jest uznawany za najbardziej udany.Spalanie to min 15L.
Nie był chyba taki zajechany skoro palił mi LPG 15l na miescie a na trasie do niemiec jak tylko szło to dawałem na autostradach nonstop 180-190 km/h i spalanie wyszło 12.7 LPG nie jestem tu zadnym fantastom !! na temat jego spalania lpg pisalem juz , sam byłem w szoku ze tak mało pali gdy jedziłem nim z chłopakami do Lubina na giełde komplet ludzi w samochodzi , tankowalismy do pelna przed wyjazdem , i do pełna po przyjechaniu na miejsce , ze wzgledu na to ze to oni płacili wtedy za paliwo jak jechalem ja , swoim smochodem , po zatankowaniu go ponownym wychodzilo po przeliczeniu 15l lpg a w Lubinu byłem dokładnie za 2h jest to 253km z Rudy Sląskiej. By to jednak osiągnąć musiałem na autostradzie do Wrocławia jechać około 180km/h a i dalej trza było ciać szybko ! ale takie mial spalanie , dziw bo np . gdy jechalismy mondeo 1.8 spalanie lpg wychodziło 13l a jechało sie 2.40 m
Ale rozumiem ze niekturzy beda sie kłucić , Taxówkaze też mi pokazywali sróbę !! jak im powiedzilem ze tak pali , ale zaden sie załozyc nie chciał a stawiałem 2000zł !!! Coupeja od znajomego z tym motorem zreszta paliła podobnie , na trasie do Chorwacji wyszło mu 12l lpg jechał jednak z żoną , wiec dwie osoby !.I nie mówcie mi ze skoro jezdzilem na lpg to rozumiecie ze mial słabe osiągi , bo o jego osiągach mówie na benzynie , jak na 3000 silnik to poprostu słabizna
Mój mial przejechane 256 tys chodził jak malinka !!!! to fakt , ale nie porazał osiągami ! zreszta nie tylko mój !
Tak ze w kwesti spalania jest to silnik jak najbardziej oki , mam bowiem porównanie co do innych samochodów wiec napisze tu
ford sierra 2.0 dohc automat spalanie na miescie lpg 14.5 l
reno safrane 2.0 16V automat ........................lpg 14-15l
mondeo 1.8 manual.......................................... 13-13.5lpg
BMW 3.0 AUTOMAT ...........................................17-19l.lpg
na klimie BMW spalanie 20 l /lpg
reno safrane 2.2 , manual ................................. 15l/lpg
vin-WBD2100161B476884
http://www.youtube.com/watch?v=NNi2tJ7H7FMhttp://www.youtube.com/watch?v=ui5K4TrSGMI