MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn cze 16, 2025 10:06 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek

Witam wszystkich sedecznie!
Podzielę sie z Wami moim problemem z predkościomierzem - licząc na podpowiedzi jak go rozwiazać.
Mam MB 124 300E zminiłem skrzynie - automat - na skrzynię z ..jak sie poźniej okazało z Okulara, który miał predkościomierz nie na linkę...
Więć nie mam prędkościomierza:( Jak to zmienić - slyszałem że to się jakoś da:-) Podobno Wojtek Z Redy w swoim 123CE podobny problem rozwiązał.

...a wiecie jaki miałem problem. Z mojego samochodu uciekło z jakieś 50% koni i z dnia na dzień uciekało ich coraz więcej:-) byłem przerażony(!!!)
Nie było madrych fachowców którzy by mi podpowiedzieli co może być? Tylko Panowie z AutoMagik z Gdańska Orunii cicho mrukneli że może tłumik... zaczałem o nim intensywnie myśleć. Żadek 'tłumikowiec " nie chciał robić i mówił ze to mechanika- bali się że zmienią tłumik (obecny wygląda super) a dalej auto będzie przymulone.
Sam sciągnałem tłumik i co się okazało....znalazłem ze 100koni:-) ale się rozpisałem.
Pozdrawiam wszystkich fanów gwiazdy na masce.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Żłóż skrzynię z dwóch, żeby miała napęd prędkościomierza, bo okularowy budzik działa chyba już na CANie, jak całe okularowe zegary(o ile się nie mylę).
Pozdrawiam.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00