MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn cze 16, 2025 6:50 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop

JareG pisze:
Jesli masz zamiar to auto kupic, to proponuje zagescic ruchy - bo w takim aucie mozna sporo czesci wymienic i w ten sposob auto dowartosciowac. Czy raczej wypchac kieszenie sprzedajacemu, Twoim kosztem [hehe]
Jak moje 230TE stalo na UCelnym/Skarbowym, to jakies ch** wymienily np. wydech, wstawiajac szrota z kilku kawalkow zlozonego - a ze niezbyt dobrze byl zlozony, to wgieli mi kawalek podlogi, zeby nie walilo [chory]
Z silnikiem to samo, mialem niezla padlinke - co prawda calkiem niezle jezdzila, ale podczas remontu dopiero mozna bylo zobaczyc, co bylo w srodku [hehe]

Ten przekret wpedzil mnie tylko w nowe watpliwosci, i dal mi do zrozumienia dokladnie to o czym piszesz. Jezeli gosciu dopuszcza sie takiego oszustwa jak zmiania przebiegu to byc moze zastosowal rowniez inne ciekawe patenty usprawniajace o ktorych moglbym sie dowiedziec w trakcie eksploatacji [szalone]

Ostatnio zmieniony śr sie 18, 2004 12:36 pm przez Marcino, łącznie zmieniany 4 razy.

Tytuł:
Klubowicz

JareG pisze:
Silnik chodzil jak traktor, Pioterek swiadkiem [usmiech]

Pamietam posty:), moj mechanik jak chcialem zmierzyc kompresje w 240D powiedzial, abym sobie odpuscil jak jezdzi i dobrze pali, bo moge sie nabawic kiepskiego snu [zlosnik]

Tytuł:
Klubowicz

Marcino pisze:
Ten przekret wpedzil mnie tylko w nowe watpliwosci, i dal mi do zrozumienia dokladnie to o czym piszesz. Jezeli gosciu dopuszcza sie takiego oszustwa jak zmiania przebiegu to byc moze zastosowal rowniez inne ciekawe patenty usprawniajace o ktorych moglbym sie dowiedziec w trakcie eksploatacji

Z 2 strony dobrze wiesz o tym przekrecie i znasz przebieg. Dotyczy on niestety wiekszosci MB sprzedawanych na naszym rynku. W innych wypadkach nie bedziesz mial juz tej pewnosci i nie bedziesz znal orginalnego przebiegu.

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
laudan pisze:
E to zadna usterna, co najwyzej wiekszy luz na pedale gazu. Za mocno nie mozna naciagnac, bo podniesie Ci wolne obroty.

Ten luz jest wyjątkowo duży, zatem głupieje mi automat, a spalanie sięga zenitu. Dokonałem prowizorycznej naprawy i jest duzo lepiej, jednak dopiero po wymianie będzie spokój [usmiech]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Klubowicz

Ja mialem 1cm luz na tej regulacji i auto spalalo mi mniej, bo automat szybciej zmienial biegi, ale za to przy wyprzedzaniu mialem wieksza zabawe.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00