No ale stanęło w końcu na tym, że zmienili Ci ten wpis w dowodzie
Kubitus czy nie..?
U mnie przy 126 nie chcieli zmienić nawet z 1500 na 1900, dokument z SKP nic ich nie obchodził, co więcej w rubryce DMC wozu miałem chyba 3550kg bo ktoś w WK w Zawierciu (tam była pierwsza rej. w PL) popieprzył tłumaczenie z francuskich dokumentów i wpisał tam DMC zestawu i tego też nie chcieli poprawić ani przy okazji przerejestrowywania auta ani też na podstawie załatwionego chwilę później zaświadczenia z SKP, mimo iż zwracał na to uwagę diagnosta i policjant przy kontroli kiedyś tam również. Pani z WK ze spokojem stwierdziła iż aby zmienić jakikolwiek wpis w dowodzie dotyczący warunków technicznych samochodu muszę mieć dokumenty od rzeczoznawcy z uprawnieniami nadanymi przez producenta pojazdu
Widać jak to zwykle u nas przepisy przepisami, a wszystko i tak zależy od interpretacji konkretnego "urzędasa".
A żeby było ciekawiej w dowodzie od "190" w rubryce dot. przyczepy z hamulcem mam 21500kg
![[hihi]](./images/smilies/hihi.gif)
Nawet przy traktorach nie mam u siebie więcej niż 19 ton
![[palacz]](./images/smilies/palacz.gif)
Przebijcie to
![[zlosnikok]](./images/smilies/zlosnikok.gif)
Tego błędu też nie poprawili przy okazji rejestracji, mimo iż była o to prośba i chyba każdy normalny człowiek domyśli się, że to zwykła literówka...