Witam serdecznie szanowne grono.
Niektórzy zapewne mnie znają i kojarzą z innych for.
Zakupiłem sobie skarbonkę do ogarnięcia. CL420 z 1996, auto nie jest idealne ale zapłaciłem za nie śmieszne pieniądze.
A teraz problemy:
Pierwszy temat:Co w w140 odpowiada za sterowanie lusterkami oraz położeniem kierownicy, wydaję mi się, że jest to jedno ustrojstwo.
Regulacja lusterek raz u mnie działa a raz nie, a jak zacznę się bawić lusterkami to próbując regulować kierownice zaczynają albo składać się lusterka albo opuszczać itp...
Drugi temat to zamykanie klapy.Nie idzie jej zamknąć do końca i odstaje, nawet po dużym pierdyknięciu klapa nie dochodzi tak jak powinna być. Czy wina leży po stronie dociągania czy może po stronie mechanizmu zamka, który teoretycznie powinien się zatrzasnąć na "drugie klikniecie".
Dodam, że dociąganie drzwi działa, wysuwanie "rączki" w klapie także.
Trzeci temat to lusterko wewnętrzne fotochrom, czy ktoś ma jakieś zdjęcia / schematy jak to lusterko powinno być złożone?
U mnie ktoś się do tego dobierał i po złożeniu przeze mnie do kupy obudowa już się ładnie trzyma ale regulacja praktycznie nie istnieje tylko luźno sobie lata.
Czwarty temat to lusterka zewnętrzne.
Czy lusterka od wersji przed liftem i po lifcie są inne?
Czy wersja od sedana podejdzie do CLa?
Mam połamane mechanizmy od składania lusterek i muszę chyba zakupić inne. Znalazłem w dobrej cenie ale są od sedana i przed liftem.
Jak narazie to taki pakiet startowy na przyszły tydzień.