MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 29, 2025 10:31 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

[w124] Maska z przodu nie odskakuje do góry po pociągnięciu pomarańczowej klapki w środku a dzyndzel z atrapie nie wysuwa się... Dzisiaj rano chciałem sprawdzić olej i okazuje się ze po pociągnięciu klapki w środku nie ma tego stuknięcia i maska nie odskakuje do góry. Gdy jedna osoba ciągnie klapkę w środku a druga podnosi masę ręcznie dzyndzel w atrapie się wysuwa i jest git. W pojedynkę nie ma szans. Linka jest cała. W sobotę przyjechałem do domu bardzo w...... otworzyłem maskę i dolałem płynu do spryskiwaczy i pierd.... maską z całej siły że zadudniło w całej wsi a wszystko przez to, że geodezja zrobiła z mojej drogi szambo i nie da się wyjść jak człowiek z Mercedesa tylko wszytko upi....... :evil: Dzyndzel ładnie chodzi, zamek też się otwiera ładnie ale, nie wiem jakaś sprężyna wypadła czy co ? Prosiłbym o zdjęcia jak u Was wygląda zamek maski oraz ten dzyndzel do otwierania w atrapie. Dziękuję za pomoc

swój chłop

Obok rygla zamka na pasie przednim masz taki kołek. W środku jest mocna spręzyna i to on ma za zadanie "odbić" maskę po jej otwarciu. Sprawdź to.

swój chłop

Poszedłem, popatrzyłem i faktycznie smarowanie + uderzenie młotkiem i bolec wyszedł. TEn bolec zawsze mi odrobinę wystawał, nigdy nie wystawał tak jak dzisiaj na dobre 2,5 - 3cm i byłem przekonany że to jest jakiś ogranicznik czy coś w tym stylu a tu proszę. Dziękuję

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00