krasuss młodszy pisze:
Fryto, rozgrzebiesz W201 i W126? Nie szkoda Ci robić takiej boruty? A ten panel nie jest inny w 190? On tam między fotelami jest, prawda?
A co za burde zrobie.. wyciagne z jednego i wsadze do 2.. panele webasto sa te same..(swoja drogą jest w nim do wymiany wyswietlacz) 190tka stoi w garazu kiedy tylko chce a 126 pod blokiem jak jest uzywana. wiec duzo bardzej jest w 126 to potrzebne zwlaszcza zimą. Tej zimy nie zdazylem zrobic przekladki, ale w nast roku sie za to zabiore..
ukaniu pisze:
Ja Ci nic nie pomogę bo nie rozgryzałem klimy w 126 a tylko w 201 z tempmatic. I to dość dawno - nie pamiętam wszystkiego, musiał bym widzieć.
W 126 jest jak w 124 zawór elektryczny przy podszybiu pod maską ( w automatycznej bo w manualnej sa 2 na kazda strone jak w 124). Wiem ze ten zawór jest cały czas otwarty na max jesli nie ma na nim napiecia w przypadku pracujacego auta czy wlaczonego zaplonu. Domyslalam sie tez zatem ze owy zawór w takim razie przy zgaszonym samochodzie równiez jest w pozycji otwartej.. chociaz tego nie wiem bo nie sprawdzalem. Stad wg mnie webasto dmuchac bedzie na nagrzewnice.. jedynie wiatrak by mozna bylo podpiąc jakos...
tak czy tak.. wcale dmuchac tam nie musi.. mine to zwisa w sumie czy w kabinie bedzie cieplo.. nagrzewnica w 126 jest dosc pojemna.. sam om603 równiez jesli chodzi o plun chlodniczy.. w zupelnosci wystarczy by webasto nagrzalo odpowiednio silnik ... bardziej moje pytanie bylo po to zadane : czy cos moze sie stac gdy podepne webasto tylko w obieg silnika i oleje temat nagrzewnicy
![[zlosnikok]](./images/smilies/zlosnikok.gif)