Witam, co moze byc przyczyna nie dzialajacego nivo? Dodam, ze uklad byl zapowietrzony, bo poprzedni wlasciciel, ktory jezdzil tym autem wymienil amortyzator i najwyrazniej zrobil to niewlasciwie.
Uklad dzisiaj odpowietrzylem, uzywajac odpowietrznika zamontowanego na regulatorze wysokosci. Po odkreceniu odpowietrznika leciala doslownie piana, pozniej olej z babelkami i wreszcie olej....
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. Jednak to nic nie dalo, bo dupa jak siedziala tak dalej siedzi
Co moze byc przyczyna tego, ze uklad sie nie podnosi? Dodam, ze przestawianie ramienia regulatora w skrajne polozenia nic nie zmienialo, doslownie zero reakcji. Mam porownanie jak powinien dzialac regulator wysokosci, poniewaz w mojej W140 ostatnio bawilem sie tym ustrojstwem i zawieszenie podnosilo sie i opuszczalo zaraz po przesunieci ramienia.
Moim zdaniem pompa daje za slabe cisnienie. Wie ktos moze jakie cisnienie powinno byc w nivo? (chodzi mi o wartosc w "barach" albo innej jednostce miary cisnienia).
Poradzcie od czego zaczac pomiary i diagnoze?? Tylko nie piszcie prosze czy mam olej w zbiorniku
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
Najlepiej, gdyby ktos wiedzial jakie ma tam byc cisnienie, wtedy zrobie pomiar na wyjsciu z pompy i bede juz o cos madrzejszy.