MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 31, 2025 9:03 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [w202] kluczyk
nowy

Witam mam dość poważny problem z kluczykiem w swoim mb (scyzoryk) szukałem długo i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi otóż dioda podczerwieni po włożeniu baterii nie miga tylko świeci ciągle po naciśnięciu microswicha jest to mój jedyny kluczyk immo jest całe szczęście odblokowane dlatego mogę jeździć ale zamykanie i otwieranie biegając dookoła samochodu trochę jest denerwujące (zamek tylko w klamce pasażera). Microswich zlutowałem baterie ok gdzie szukać przyczyny z góry dziękuję za pomoc.

Ewentualnie proszę o podpowiedz nie jak to zrobić tylko czy wgl jest możliwość ominięcia immo i założenia centralki sterowanej radiowo zamiast irdy do oryginalnej pompki i siłowników bardzo proszę o szybką odpowiedz.

nowy

Bardzo proszę o pomoc naprawdę już nie umiem sobie poradzić a nie stać mnie na dokupienie nowego kluczyka w ASO (800zł)

wiarus senior
Awatar użytkownika

Numer GG: 34862
Gdzieś w necie jest instrukcja anglojęzyczna jak zaprogramować taki kluczyk.
Zdaje się że po zmianie baterii musisz ZAWSZE go od nowa zaprogramować.
Może to jest przyczyną ?
Tyczy to się W124/W202/W210/W140 ...wiec szukaj manualni dla któregokolwiek z tych modeli.

weteran

Kubitus pisze:
Może to jest przyczyną ?

Przecież dioda świeci na stałe - synchronizacja nic tu nie pomoże.
Razor1993 pisze:
dioda podczerwieni po włożeniu baterii nie miga tylko świeci ciągle

Chciałbym dobrze zrozumieć: wiesz, jak wygląda sygnał (jest to takie pulsowanie światła jak oglądamy przez kamerkę telefonu) ale tak nie jest. Nie widać pulsowania, a dioda świeci ciągle. O to chodzi? To masz przesr.ne. :cry:
Wpadł mi do głowy taki pomysł, że źle wlutowałeś switcha. Jeżeli obrócisz go o 90 stopni od prawidłowej pozycji, to switch swoimi czterema nogami będzie zwierał obwód. Nie chce mi się bardziej szczegółowo wyłuszczać, ale jak się zastanowisz to łapniesz o co chodzi. Ale to, że dioda nie pulsuje to mi się nie podoba.

nowy

Właśnie prawdopodobnie idzie zwarcie na którejś ścieżce i ten kluczyk prawdopodobnie już nie ożyje tak mi mówili w kilku już punktach...dlatego szukam tańszej alternatywy "scyzoryka" radiowego tylko nie mam pojęcia czy wgl nie jest opcja przerobienia tego ustrojstwa czy ktoś to robił? co do swicha obracałem go na wszystkie strony ale nawet jeżeli by komuś udało sie naprawić ten kluczyk kosztuje to 200zł i w górę a cały czas mam jeden i niepewny zakładając radiową centralkę miałbym 2 na pewno sprawniejsze niż ten za podobne pieniądze. A więc podsumowując procedura programowania nic nie da jeżeli dioda zaczyna świecić zaraz po włożeniu baterii, przyjmijmy że kluczyk już umarł. I teraz interesuje mnie tylko to czy da sie usunąć immo i założyć radiówkę niechce żeby ktoś mi tłumaczył jak tylko czy? (Nie chce być źle odebrany że chce wywiedzieć się jak omijać fabryczne zabezpieczenia):)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00