Od samego początku mam problem z szyberdachem. Uchyla się i odsuwa jak należy, ale szum powietrza powyżej 100km/h jest dokuczliwy. Często jest tak, że ten szum pojawia sie dopiero, kiedy przejeżdżam jakiś dystans w trasie, później juz nie ustępuje. Na innych forach pisali, że szyber powinien być 1mm poniżej linii dachu, u mnie wydaje się, że jest na równo, oczywiscie musiałbym to dokładnie pomierzyc. Wyczytałem też, że po zdjęciu tapicerki z szybra pokażą się 4 śruby, którymi mozna ustawić dach. Wyczytałem rownież, że po odsunięciu szyberdachu na tych chromowanych listwach są 2 śryby z łbem na płaski wkrętak, którymi można ustawić prowadnice, odpowiadają one za regulacje wysokości przedniej krawędzi dachu. Może byście poradzili od czego najlepiej zacząć, nie mam specjalnego doswiadczenia w naprawach szyberdachów i nie chce pogorszyć sytuacji.
_________________ W124 200D - Śnieżyna W124 300D - Menczysław (ex) W123 240D - Kruszynka (ex) Skoda Favorit 135L+LPG (ex) - pierwsza dziewczyna-przeinwestowana, dobrze, że z nią nie wpadłem
|