Witam serdecznie... Po raz drugi zakładam wątek jeśli chodzi o zakup mercedesa... Kilka dni temu założyłem temat o e klasie 300d ale gość wydaje mi się mało wiarygodny. Ostatnio zobaczyłem ogłoszenie o mercedesie W124 300D z alledrogo

Wysłałem maila do właściciela, poprosiłem o dokładne aktualne zdjęcia oraz o vin, zdjęcia wszystkich szczelin bardzo dokładne, linii bocznej oraz silnika, otrzymałem także numer VIN WDB1241301B080468 i tutaj mam prośbe o rozkodowanie bo tej nowej ruskiej strony nie ogarniam... Dzwoniłem dzisiaj o tego mercedesa i gość bardzo długo o nim opowiadał, po pierwsze samochód był malowany dwa lata temu w niemczech, twierdzi że jeśli chodzi o stan techniczny jest bdb, odpala od strzała w dzisiejsze mrozy, mówił że nie ma rdzy, wszystko działa itd... Rozmawiałem z gościem naprawdę długo i mówił że sprowadza tylko mercedesy bo jest ich miłośnikiem, kierownica, gałka zmiany biegów w bdb stanie oraz nie przetarty fotel kierowcy, pytałem szczerze czy moge dodać do przebiegu 300tys to twierdził że przebieg jest oryginalny (z rozmowy z właścicielem dało się wyczuć że zna się na mercedesach i przede wszystkim od razu mówił o wadach samochodu) To jest link do aukcji
http://moto.allegro.pl/mercedes-w124-12 ... 91636.html Nie ukrywam że denerwują mnie dwie rzeczy... 1 był malowany, tutaj cytuję ( wszystkie wnęki, pas pod maską, wnęki po pokrywą bagażnika mają oryginalny lakier - co wyklucza kolizję). 2 Denerwuje mnie CB radio które jest wbudowane oraz że ma antene w dachu... Bardzo bym prosił o opinie na temat tego samochodu, a może ktoś już go widział na własne oczy i może coś o nim powiedzieć... Raczej pojade go oglądnąć bo mam niedaleko ale chciałbym otrzymać jakieś opinie i uwagi na jego temat... Aha samochód jest do opłat i nie wiem czy warto (10tys plus opłaty ok 2500) No i jeszcze jedna rzecz, samochód był zarejestrowany przez dwa miesiące na salon mercedesa, następnie na jednego właściciela do dnia sprzedaży. Pozdrawiam serdecznie.