MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw wrz 11, 2025 8:11 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
postmajtek

Mialem podobna sytuacje-wal wywazyl mi oldschoolowy gosciu w Zabkach, w klimacie warsztatu PRL i prawie do 0 ustapilo( jako upierdus zawsze mam sie do czego czepnac :evil: ) polecam w razie wizyty w okolicach. Cena pasztetowa cos kolo250 pln

wiarus senior
Awatar użytkownika

molar pisze:
Mialem podobna sytuacje
Napisz jak to się stało że miał bicie.
molar pisze:
wal wywazyl mi oldschoolowy gosciu w Zabkach, w klimacie warsztatu PRL
I ja w Gdańsku takiego znalazłem - gościu z Polibudy i ma urządzenie z czujnikami do podłączenia pod komputer. Wszyscy go chwalą. :)
molar pisze:
prawie do 0 ustapilo( jako upierdus zawsze mam sie do czego czepnac :evil: )
A u mnie nie więc może nie wał ale co!!??

W126 300SE '86 - LPG od 1995r
W124 200D '86 - został dawcą dla wielu
W115 240D 3.0 - był ze mną 20 lat... sprzedany :(

postmajtek

Bicie mial" od zawsze" ( w przedziale 100-120, na luzie i pod obciazeniem)wiec po zakupie w ramach likwidacji roznych krzakow wzialem sie i za to. Zaczalem standardowo od wymiany lozysk , sprawdzenia mocowan, etc , a jak dalej fikal to pojechalem do Zabek.Wywaza na samochodzie , siedzisz i jezdzisz w powietrzu :lol: az do skutku .Kolo w berecie z antenka i czyms w rodzaju stroboskopu , oraz calym zyciem doswiadczenia w wywazaniu wszystkiego co sie kreci. Co ciekawe nawet duzo tego olowiu nie dolozyl.

postmajtek

AndyS pisze:
A u mnie nie więc może nie wał ale co!!??

Skrzynia? to chyba zawsze tak jest ze w starych samochodach znajdzie sie jakis temat nie do ugruzienia.ja mam stukajacy ( a wlasciwie cykajacy ) dzwiek , wymienilem szklanki,rozrzad z przyleglosciami , rozebralem silnik , i dalej to samo.Koncepcje warsztatowcow sie koncza, a ja mam o czym myslec [zlosnikz]

Klubowicz
Awatar użytkownika

molar pisze:
.ja mam stukajacy ( a wlasciwie cykajacy ) dzwiek , wymienilem szklanki,rozrzad z przyleglosciami , rozebralem silnik , i dalej to samo.Koncepcje warsztatowcow sie koncza, a ja mam o czym myslec [zlosnikz]

Do sprawdzenia - luzy na trzonku zaworu - jak są za duze będzie cykać. Luz na sworzniu tłokowym, czy korbowody są idealnie proste, czy przypadkiem któryś pierścień nie jest pęknięty.

postmajtek

Aczkolwiek nie bylem caly czas przy rozbiorze, widzialem silnik w kawalkach, mial robiona glowice, panewki,pierscienie i magicy klna sie ze alles gut [zlosnikok] teraz musze zrobic najprostszy ruch-poszukac gdzie indziej i jak mnie oswieci to moze ( kto wie)znajde duperele za 3,50 co ten dzwiek daje . Kiedys w Audi po wymianie kabli, swiec , przeplywomierza,cewek ( bo przerywal silnik) kapnalem sie ze czasem jak stoi to mu sie swiatlo stop wlacza samo.Priorytet hamulca niby dobra rzecz dla emerytow , ale elementem wykonawczym byl zasniedzialy wlacznik pod pedalem hamulca. ot zycie...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00