MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt lip 29, 2025 3:00 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop

Witam

Mam pytanie czy ktoś zna któreś z tych aut albo mogłby podjechać i je sprawdzić. Przez telefon zawsze jest pięknie i super a po przejechaniu wielu kilometrów okazuje się że ...szkoda gadać :evil:

1. 260SE 1986, Opole, komis Camil
http://camil.gratka.pl/ogl/199.html
Obrazek
Oczywiście przez telefon dowiedziałem się że auto jest ideał, cały czas w garażu itp (VIN sie zgadza)

2. 420SE 1989, Koszalin komis MAX-CAR
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1406634
Obrazek
Tutaj przez telefon dowiedziałem się tego samego: ideał, zero problemów... dowiedziałem się też że to co wyróznia to auto to "super oryginalny stan" co widać po migaczach, kierownicy czy felgach :evil:
Po sprawdzeniu VINu (WDB1260341A480618) na stronce wyszło że wyjechał z fabryki bez klimy, a teraz ma więc albo na stronce jest błąd albo klima domontowana.

Z góry dziękuje za pomoc

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Kolega prosił o obejrzenie a dostał wykład, co powinien szukać :roll:

Kolego Candy, jak tylko uda mi się wrócić do Opola ( naprawię samochód ) to obejrzę to auto w Camilu. Generalnie komis jest warty polecenia, 2 moich znajomych zakupiło tam smaochód i nie narzeka.

Dam Ci znać w piątek czy uda mi sie rozejrzeć tam w ten weekend czy dopiero w przyszły ;)

Tytuł:
swój chłop

Cytuj:
Kolego Candy, jak tylko uda mi się wrócić do Opola ( naprawię samochód ) to obejrzę to auto w Camilu. Generalnie komis jest warty polecenia, 2 moich znajomych zakupiło tam smaochód i nie narzeka.

Wielkie dzięki [ok] . Wreszczie jakiś konkret a nie pouczanie [deal]

Co do silników to róznych opini na temat osiągów i spalania jest chyba tyle ile użytkowników na forum. A i tak najważniejszy jest stan danego auta.

Tytuł:
swój chłop

Witam
Jeżeli jesteś zainteresowany ładną 126-ką to najprawdopodobniej w ciągu miesiąca będę sprzedawał swoje 380SE '84 z w pełni udokumentowanym przebiegiem ok. 170.000km, w stanie 100% oryginalnym, naprawdę bezwypadkowy, bez jakichkolwiek wad ani konieczności inwestycji, z dobrym wyposażeniem (klima, tempomat, airbag, 4xel.szyby, wycieraczki reflektorów, BeckerCD + el.antena, alu) serwisowany w MercedesBroler, wcześniej w Szwajcarii.
Sprzedaż zależy od tego czy nabędę 560SEL, którego na razie zaliczkowałem, zresztą też ze Szwajcarii - sprawa wyjaśni się najdalej w ciągu miesiąca.

Tytuł:
wiarus senior

Candy78 pisze:
Co do silników to róznych opini na temat osiągów i spalania jest chyba tyle ile użytkowników na forum. A i tak najważniejszy jest stan danego auta.

dokladnie!jestem tego samego zdania. liczy sie glownie stan. bo co nie kupie w super stanie 260SE tylko dlatego ze ma 160KM i wezme jakiegos schrotta 300Se tylko dlatego ze to 300 i ma 20KM wiecej? napewno kazdy chcialby miec V8 pod maska i wystarczajaco duzo mocy ale za to sie placi slono na stacji. a taka 260-ka tez sie pojezdzi-komfort i bezpieczenstwo na najwyzszym poziomie i przy tym spali 10-12L/100. a kto kupuje S-ke by sie scigac czy ruszac z piskiem spod swiatel? [szalone]

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

aegm pisze:
Candy78 pisze:

dokladnie!jestem tego samego zdania. liczy sie glownie stan. bo co nie kupie w super stanie 260SE tylko dlatego ze ma 160KM i wezme jakiegos schrotta 300Se tylko dlatego ze to 300 i ma 20KM wiecej? napewno kazdy chcialby miec V8 pod maska i wystarczajaco duzo mocy ale za to sie placi slono na stacji. a taka 260-ka tez sie pojezdzi-komfort i bezpieczenstwo na najwyzszym poziomie i przy tym spali 10-12L/100. a kto kupuje S-ke by sie scigac czy ruszac z piskiem spod swiatel? [szalone]

Specjalnie wydzieliłem wątek - zmykać mi stąd z dyskusjami o silnikach, to jest temat z prośbą o OGLĘDZINY samochodó, a nie O GLĘDZENIE o wyższości "tego nad tym".

41 Buick Special x2, 49 Chevy "Deratyzator", 50 Olds "Patton", 53 Chevy Bel Air, 55 Chevy 3800 panel, 70 Chevy Impala conv, 77 Chevy Monte Carlo, 87 Chevy G20, 89 Chevy K5, 03 Chevy S10 = 86 garow, 59.7 L, 2480KM

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00