Gerri pisze:
Przeciez wystarczylo podac prad do samochodu (najlepiej przez srube na alternatorze) i wszystko zaczeloby dzialac - a ten sie wlamuje
![[szok]](./images/smilies/szok.gif)
to teraz mi to mowisz !!!!!!!!!:P:P:Phyhyhyhyh
w zasadzie masz racje odkrecic dwa wkrety z przodu od osłony silnika i jest dostep do alternatora musze to zapamietac nawet mi to do mojego pustego łba nie wpadło:>
dobra teraz usuniecie usterki w centralce alarmu sa 3 przekazniki jeden zamyka jeden otwiera samochod a jeden odpowiada za mryganie kierunkami i ten byl trefny :> cena jednego przekaznika 13 zł pudełko alarmu jest w tym modelu na tyle duze ze przekazniki przylutowane na tz pajaczka (przewody do plytki drukowanej i dopiero do przekaznika ) mieszcza sie w obudowie przy okazji przekazniki orginalne byly tak delikatne ze ze czasami przy wpadnieciu w dziure zamykal sie centralny zamek
ps niestety mercedes jest tak zabudowanym samochodem ze gdziekolwiek sie dostac to tragedja dlatego szacunek dla ludzi ktorzy naprawiaja mercedesy i przy tym nic nie urwą

mi sie to udało ale sporo czasu musialem przesiedziec na forum przy instrukcjach jak co sie zdejmuje odkreca