_me: how_ pisze:
Pytam, bo mam luzem niebieski komplet, a nawet sredniodobra uzywka wyglada lepiej niz nowy "dywan" z lerua merle.
Jesli mnie pamiec nie myli, to niejaki georem, ma w swoim rozowym? kombi szyty na miare tyl z jakiejs petelki zblizonej do kremu. Kolorem nieco odjechal, ale pewnie jego tapicer musial rwac stare szmaty i szpachlowac podloge przed polozeniem nowych - moze cos wie wiecej, niz ile zaplacil.
Jest kilka zrodel na materialy w DE. Dostepne sa dzis i welurowe prazki i petelka, choc oczywiscie nie we wszystkich kolorach. Najwiecej szmat jest dzis niestety do 124/190/202/210. Problemem moze byc tez cena, bo nie dalej jak w zeszlym tygodniu zamawialem m.b. weluru krem i impreza ta kosztowala mnie, bagatela 125€. Tapicer musialby policzyc Ci najpierw, ile materialu ma zamiar zuzyc. Nalezaloby policzyc jaki to koszt i zastanowic sie, czy samochod na to zasluguje. Pomijajac jakosc (poznasz po dotyku) problem ze szmatami cietymi z metra u polskich tapicerow, czyli dostepnymi w polskich hurtowniach jest taki, ze dobierane do kolorow MB okazuja sie niejednobrawne. Np kiedy dobieralem do kremowej petelki i zgadzal sie krem, to byl to zawsze pieprz&sol. Uniwersalny dywan zawsze bedzie odstawal i jakoscia i kolorem, ale moze tak jak u Remika, znajdziesz cos, co da sie jakos zaakceptowac.
Nie poznaję kolegi, co tak spokojnie ?
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)