Wreszcie ktos podjął temat. Dzięki wielkie.
Problemem generalnie jest to, że nic co działa na podciśnienie nie działa

.
Jeśli wiesz co w aucie działa na podciśnienie to napisz. Wiem że powinny:
- centralny zamek
- przychodzą wężyki do sterowania nawiewami, ale nie wiem po co (klapki nawiewów wszystkie sterowane są cięgnami)
- oparcia foteli powinny być odblokowywane przez podciśnienie
- do czujników otwarcia drzwi (tych przycisków) też przychodzą wężyki, to chyba do podnoszenia siedzeń, ale pewny nie jestem
Co jeszcze powinno działać na podciśnienie, kickdown, skrzynia biegów, chamulce, wsp. kierownicy ??
Teraz postaramsię opisać Ci dokładnie w jakim stanie jest cały układ:
- przy progu pasażera idzie parę wężyków i nikną w bagażniku (pewnie centralny, a może coś jeszcze?)
- przy progu kierowcy idzie jeden i kończy się w połowie progu (pewnie do fotela)
- Przychodzi po jednym wężyku do sterowania nawiewem na nogi i na szybę i jeden wężyk który łączy te dwa suwaki
- nie mam pojęcia jak w komorze silnika
- w tylnych boczkach są przyciski do odchylania foteli, ale nie dochodzą do nich żadne wężyki (te prawdopodobnie są albo gdzieś pozwijane, albo ich brakuje)
- generalnie wszystko wygląda na w miarę kompletne, ale pewnie nie ma paru elementów.
Auto nie chce mi odpalać z kluczyka, dowiedziałem się (choć moze to byc bzdura) że to właśnie podciśnienie. Pisałem o tym w poprzednim poscie.
Czytałem parę razy na forum, że auto gasi się na podciśnienie. O co w tym chodzi, tego kompletnie nie rozumiem, prosze wyjaśnij mi jeśli możesz.
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
PS.
Obecnie próbuję załatwić sprawy szkolne (sesja

) i zbieram teoretyczne wiadomości na ten temat, żeby w ogóle wiedzieć w co ręce włożyć. Za jakiś czas zabiorę się do czynu

.