MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 23, 2025 1:36 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Jak czesc osob juz wie z watku pt: Dzwon, przydarzylo mi sie male bum moja 190.
W wyniku tego bum poleglo ramie wycieraczki lewego reflektora, ktorego nie moge nigdzie znalezc.
Dlatego zwracam sie do Was z uprzejma prosba - gdybyscie mogli sprawdzic u swoich dostawcow czesci uzywanych czy nie zalega im gdzies taki drobiazg, bede dozgonnie wdzieczny!!!
Obecnie mozna juz tylko zamowic te czesci wyprodukowane przez Boscha - a obawiam sie, ze ramie Boscha moze sie roznic od SWFa.

Namiary czesci:
- ramie wycieraczki reflektora lewego;
- firma SWF;
- cechy szczegolne - na odlewie ktory mocuje sie do osi silnika jest nabity numer: 190.838; na plastiku przykrywajacym ten odlew od wewnatrz widoczny jest znak SWF (taki nieduzy romb w wpisana wewnatrz nazwa firmy) oraz numer: 190.837

W ostatecznosci wystarczy mi sam element odlewany (190.838) a reszte sobie przenituje.

Mam jeszcze pytanie do osob, ktore spotkaly sie z ramionkami Boscha (numer czesci: 201 820 03 44) czy one sa dokladnie identyczne jak SWF - a szczegolnie czy pasuja do nich spryskiwacze od SWF.
Jezeli tak to moze bylbym zainteresowany zakupem 2 ramion (lewego i prawego) Boscha.

Gdyby ktos mial jakiekowiek informacje to prosze bardzo o wiadomosc albo o sygnal na numer 602-702-034 - oddzwonie i uzgodnimy co i jak.

Fotki tego drobiazgu (przepraszam za jakosc):
Obrazek

Zblizenie na ten plastik z nazwa firmy:
Obrazek

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00