Szymon456 pisze:
Rocznik 1977, mam jakis problem z gaznikiem (dokladniej dowiem sie w poneidzialek), ogolnie mowiac, jakis problem z zaworkiem czy czyms takim, co sprawia, ze albo go zalewa, albo odcina paliwo (jest to rozregulowane, troche czesci tam bylo dorabianych ot tak na oko), tak czy siak mam jednak pytanie:
Jak moge sie dowiedziec, jaki konkretnie mam gaznik
Gdzie szybko znajde czesci do tego gaznika, jak poprzednim razem sie orientowalem, to wychodzilo, ze trzebaby miesiac czekac (bo czesc trzeba sprowadzic z Niemiec), a mnie interesuje sprowadzenie tej czesci w kilka dni(czego dokladniej, to dopiero w poniedzialek bede mogl powiedziec).
Czy moze lepiej wymienic ten gaznik na inny ? A jesli tak, to czy to musi byc taki sam jak mam teraz, jakie w ogole gazniki wchodzilyby w takim wypadku w gre ?
Bede wdzieczny za odpowiedzi
Witam, choć pewnie jakieś słowo powitalne chciałbym mieć możliwość zacytowania z Twojego posta.
Z częściami do Solexów (podobnie Strombergi - 230) nie ma większych problemów i są dostępne od ręki całe zestawy naprawcze. Dobrzy mechanicy od gaźników mają nawet po kilka takich gaźników na stanie. Jeśli jesteś ze Śląska, polecam Chorzów na ulicy Kruszcowej. Sam byłem i wiem co mówię. Goście wiedzą co robią i są naprawdę dobrzy. Wymienili mi tylko uszczelki, ponieważ uznali, że reszta jest w porządku i nie ma sensu wymieniać, a zamienniki są niestety mniej trwałe od oryginałów. Silnik zapala i chodzi jak nowy.
Jeśli woj. mazowieckie to wg mnie p. Skrzeliński w Piasecznie z hamownią, ale to już niestety b. droga impreza. W Chorzowie też jest drogo, ale warto - na samej benzynie szybko oszczędzisz wydane ok. 200 zł.