MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 04, 2025 10:11 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
kombatant
Awatar użytkownika

Witam, grzebiac na stronie www.126sec.com.pl - w dziale wasze mercedesy trafiłem na miłosnika- mercow.Odrestaurował on w 116 ktore ja uwazam za najładniejsze jakie widziałem.Jesli chcecie zobaczyc to polecam strone WWW.mercedesstory.pl lub na stronie www.126sec.pl w dziale wasze mercedesy.Miłego ogladania i co Wy na to????

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

kombatant
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
www.126sec.com.pl

Chodzi Ci prawdopodobnie o stronę www.126sec.prv.pl
[oczko]

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Oczywiscie ze tak!!! zapomniałem tego prv! Ale mam nadzieje ze zainteresowani tam zajrzą,szczegolnie na ta strone tego goscia z Jastrzebia Zdroju, widze ze zna sie na rzeczy i jak restauruje to na całego!!!! Te merce to chyba sa solidniejsze niz z fabryki! Jedyna wada takiej dokładnej restauracji to koszty bo widziałem aukcje na allegro od tego miłosnika mercow i MB Pagoda z lat 50tych kosztował bodajrze około 460,000 zl!!! Moze duzo ale zrobiony super!! Zresza kazda restauracja autka jest tam opisana...Dla mnie bomba!

MB 308 automatic

Ludziom brak kultury zupełnie,wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos mi nadepnął na rekę!!!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Oczywiscie ze tak!!! zapomniałem tego prv! Ale mam nadzieje ze zainteresowani tam zajrzą,szczegolnie na ta strone tego goscia z Jastrzebia Zdroju, widze ze zna sie na rzeczy i jak restauruje to na całego!!!! Te merce to chyba sa solidniejsze niz z fabryki! Jedyna wada takiej dokładnej restauracji to koszty bo widziałem aukcje na allegro od tego miłosnika mercow i MB Pagoda z lat 50tych kosztował bodajrze około 460,000 zl!!! Moze duzo ale zrobiony super!! Zresza kazda restauracja autka jest tam opisana...Dla mnie bomba!

MB 308 automatic

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Wyremontowane porzadnie, ale ta kierownica psuje caly efekt,
no jak ktos tak lubi to trudno.

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
holyfido pisze:
Wyremontowane porzadnie, ale ta kierownica psuje caly efekt,
no jak ktos tak lubi to trudno.

Felgi też nie pasują [chory]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Rzeczywiście śliczne auto, ale ja bym również te felgi wywalił... Same w sobie są bardzo fajne, ale one i te niskoprofilowane opony zdecydowanie nie pasują do tego auta... Rzecz gustu - jednym się podoba, innym nie [oczko]

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Królewskie Stołeczne i Rezydencjalne Miasto Wrocław
W ogóle na tej stronie jest kilka dość szokujących MB - z tą właśnie W116 na czele. Mając zamiar zainwestować takie środki w odbudowę MB chyba starałbym się nie poprawiać fabryki przeróbkami wnętrza czy zawieszenia. Jeśli ktoś ma tyle kasy i ceni sobie szpan i tjunink - są chyba inne wygodne i przede wszystkim nowocześniejsze autka [wnętrza Audi V8 chyba by już nie musiał przerabiać - jest dostatecznie cyniarskie]. A mogło z tego być naprawdę konkursowe W116.
Wśród nadesłanych do autora strony zdjęć MB znalazłem również nieźle odpustowe SEC które nadaje się żywcem na www.wiejski-tuning.prv.pl - jak widać brak jakiegokolwiek gustu nie jest domeną wyłącznie ludzi których finanse są ograniczone do golfa 2, wiadra szpachli i pudła z folią samoprzylepną...

pozdrawiam

Tytuł:
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Mi na tej stronie wybitnie nie przypasowała beczka CE z grillem chyba od SEC-a... W sumie autko nawet w nienajgorszym stanie (ile można ocenić po zdjęciu), ale ten przód i jasno kremowe , skórzane "wstawki" w boczkach tapicerki... No mi to "nie pasi" :-?

"Chcę umrzeć spokojnie, we śnie - tak jak mój znajomy, a nie wrzeszcząc z
przerażenia - tak jak jego pasażerowie."

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Idzik pisze:
Mi na tej stronie wybitnie nie przypasowała beczka CE z grillem chyba od SEC-a... W sumie autko nawet w nienajgorszym stanie (ile można ocenić po zdjęciu), ale ten przód i jasno kremowe , skórzane "wstawki" w boczkach tapicerki... No mi to "nie pasi" :-?

Jeżeli to ta sama z Gdańska co myslę, to ma wstawiony 3.0 diesel i jest "niebałdzo" [oczko]
A 116 jest śliczna i Ci co tak wyszukują w niej wad niech sobie kupią/zrobią podobnie ładne auto i wtedy gadają...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Och i tak jak myslałem ,wiekszosc forumowiczow jest za 100% oryginałem,ale mi w tym czarnym kolorze i z tymi felgami podoba sie.Oczywiscie tak samo podobała by mi sie na oryginalnych wiatrakach,panowie spokojnie przeciez te felgi mozna zmienic! .A wogole to mi sie wydaje ze one były tylko do zdjec bo w Sec-u tego goscia były takie same chyba wiec moze pozakładał je tylko do zdjec?.Co do sportowej kierownicy to macie racje ja bym ja od razu zmienił!.Ale ogolnie nie jest żle na zewnatrz przeciez w stosunku do oryginału zmienino tylko Felgi.Moje zdanie jest takie- jesli facet umyslał sobie zmiane motorka to i tak juz by nie był oryginał- a to co zrobił podoba mi sie poniewaz ,oparte jest tylko na mercedesie i w dodatku na jego nastepcy.A najwazniejsze jest zrobine solidnie,bez jakis plastikowych spojlerow,progow i np instalacji gazowej na pokretełko, wiec powiedziec ze nadaje sie na strone wiejski tuning to według mnie przesada.... A co szanowni forumowicze powiecie o innych autkach ktore były poddane restauracji przez tego pana?

MB 308 automatic

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Felgi można zmienić szybciorkiem, doprowadzenie zawiecha do stanu poprzedniego [wysokość i rozstaw kół] też chyba w ciągu jednego dnia jest do zrobienia. Mnie za to poważnie nie podoba się nowa tapicerka, która jest po prostu kotylioniarskim bezguściem [2 kolorowa skóra zrobiona "po nowemu" w zabytkowym aucie - to jest dla mnie odpowiednik ospoilerowywania - tyle że wewnętrznego]. SEC tego gościa jest już niebo lepszy - kawał pięknego auta - i na tym aucie rzeczone felgi wyglądają dużo przyjemniej.
W podobnym stopniu zniesmaczony jestem dres-SEC-iem http://w126sec.fateback.com/wasze30.html
Ohydna mała kierownica z plastikowymi "dewnianymi" wstawkami, białe zegary, alu-chodniczki, niebieskie świetlówki nad wnękami na nogi z przodu, bazarowy LCD telewizyjny, chromowane lusterka M3-look, wydech wielkości dyszy od rakiety ziemia-powietrze, żenująco niechlujnie i przypadkowo wykonana zabudowa audio w bagażniku [czy gwiazdki przyklejone do zmieniarki i wzmacniacza mają stylizować te urządzenia na fabryczne komponenty?]. Całości masakry depełniają krzywo zrobione progi, białe tylne światła, chromowane cyrkle i jakieś dziwne urządzenie na tylnej półce między przerażającymi głośnikami basowymi. W aucie są ponadto 3 rodzaje drewna [inny na desce rozdzielczej, inny na drzwiach, i kompletnie inny na konsoli przy biegach. Tania "strzelająca" instalacja LPG to w tym zestawie najmniejsza tragedia...
W123CE z grillem od SEC to też kiepska sprawa...

pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Czesc TrickyKid.Masz racje tego dresowoza nie zauwazyłem,ale trzeba przyznac ze jest zrobiony jak BMW jakiegos drecha do wozenia sie przed disco iten sprzet grajacy -Rozpacz!.Nie wiem tylko o jaka skore 2 kolorowa Ci chodzi bo to w 116 to ma tylko dołożoną czarną skóre od w 126 ,a ten braz na słupkach i podsufitce to pozostałe elementy poprzedniej oryginalnej tapicerki.Ten facet Nieoryginalnie to zrobił to w116 i chyba w107 gdzie wsadził silnik 500 z w 140.A resza autek trzeba przyznac zrobił na oryginały jak Pan Bog przykazał.Ale chyba wszyscy przyznaja mi racje ze lepszy taki tuning jak ta w 116 gdzie felgi mimo ze 17 to i tak od merca niz taki gdzie piekne sec jest zrobione tak serce sie kraja.......

MB 308 automatic

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

MERCEDES 4 EVER pisze:
Nie wiem tylko o jaka skore 2 kolorowa Ci chodzi bo to w 116 to ma tylko dołożoną czarną skóre od w 126 ,a ten braz na słupkach i podsufitce to pozostałe elementy poprzedniej oryginalnej tapicerki.

No właśnie o to mi chodzi. Z oryginalnej tapicerki została tylko podsufitka i słupki. Fotele są z czarnej skóry i chyba kiedyś zdobiły w126, drzwi mają nowe czarne obicia [z marszczoną sktórą zamiast MB-tex'u, i popiełkami w orygonalnym brązie], i podobnie wykładzina pod deską rozdzielczą - zmieniła kolor z brążu na czerń. Wychodzi mix 2-kolorowy który w moim guście przegrywa z tym co wypuściła fabryka ( http://www.sunpoint.net/~timppo/sisatilasalama.jpg ). Ale każdy ma prawo zrobić ze swoim autem to co chce - ja prędzej wstawiłbym takie felgi niż taką tapicerkę... Inna rzecz oczywiście, że nie jest to jakiś wyjątkowo haniebny przykład tuningu. A swap młynka z w140 musi być makabrycznie pracochłonna robota...

pozdrawiam

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Ja wogole jestem pod wrazeniem gdyz wymiana silnika na 500 E czy to z W 126 czy z W140 to na pewno kawał ciezkiej roboty! Ale gosc nie idzie na łatwizne bo przezuca tez cała elektryke ABS/ASR...No i na pewno mimo iz to i to mercedes to na pewno jest wiele przebojow z mocowaniami długosciami skrzyni,wału napedowego itp.Jesli o to chodzi to chyle czoła...... Jeszce jedno nikt nic nie mowi o innych mercedesach ktore ten pan odnowił a ktore sa opisane na www.mercedesstory.pl. Nawet w dziale ogłoszen jest do sprzedania ciekawa w116 ktora sprzedaje członek MB/8 club. Te inne starsze idą juz w strone 101% oryginału.

MB 308 automatic

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00