i tam pisaliście że są naklejki pod fotelem, za kanapą i w bagażniku przy półce
a czy oprócz podszybia są gdzieś jeszcze nabite na nadwoziu, bo tych naklejek to częściej nie ma, niż są
P.S. pod fotelem to na gąbce od spodu, czy na podłodze ?
W temacie naklejek w mercedesie siedziałem kiedyś dosyć dogłębnie. To, że w danym miejscu ich nie ma, wcale nie znaczy, że zostały z jakichś powodów usunięte. Stałym miejscem w 123, 124, 201 210 i 140 (czyli mniej więcej ten rozkład roczników) jest jedynie podszybie w bagażniku. Reszta klejona jest według bardzo specyficznego algorytmu, który z uwagi na przeciwdziałanie kradzieżom jest dostępny w zasadzie tylko dla producenta oraz dla policji. Przy okazji identyfikacji pojazdu (było to 129) zapoznałem się z taką dokumentacją, miejsca nalepek były zmieniane nawet w tym samym modelu co pewien czas, często umiejscawiano je w sposób wymagający prawie całkowitego demontażu pojazdu przy ich szukaniu na ślepo. Dla zwykłego użytkownika najprostsze i najpewniejsze jest porównanie wyposażenia z tym co podaje Autodatenkarta. Widziałem tylko jeden taki przypadek, że zostało przełożone całe wyposażenie pojazdu łącznie z wszystkimi naklejkami, a pojazd zidentyfikowano jako kradziony dopiero poprzez specjalistyczne badanie numeru przebitego na skrzyni biegów.
Pzdr. Gerri