Witam serdecznie,
Po krótkiej przerwie, czytaniu archiwum, rejestrowaniu pojazdu (we wtorek odbieram w końcu upragnione żółte tablice"), przyszła kolej na kilka pytań:
1. Kto z Was zna kogoś na terenie woj. śląskiego, znającego się na gaźniku Stromberg 175 CDT, bo w taki, jak mniemam, wyposażono moje 123 230 C '77. Mam chyba za duże spalanie (14-15l) przy bardzo delikatnej jeżdzie, problemy z odpaleniem zimnego silnika (nie trzyma obrotów) oraz zapach benzyny w zbiorniczku płynu hydraulicznego. Czy to ten
http://www.w114-115.org.pl/warsztat/solex/solex.php gaźnik ? Niestety nie ładują się jpg'i.
2. Dopadła mnie typowa usterka przerywacza kierunkowskazów, raz miga normalnie, raz za szybko. Przeczytałem tutaj, że powinienem wymienić kondensatory (wiem już jakie). Czy nie wystarczy samo wyczyszczenie styków? Czy łatwo ten przerywacz rozebrać?
3. Gdzie i czy można zakupić dywaniki do tyłu do coupe? Domyślam się, że są mniejsze niż standardowe.
4. Proszę również o namiary na serwis Webasto (dopiero wiosna, ale lubię mieć wszystko sprawne) lub mechaników znających się, a nie oczekujących astronomicznych kwot za usługi
Z góry dziękuję...