MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob cze 28, 2025 11:50 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
nowy

czesc ludziska... chce kupic (juz to pisalem na powitanie) 123-jeczke tylko troche roboty z blacha bedzie... :( no cosh stad moje pytanie gdzie tanio w warszawce i okolicach mozna cos zrobic z mesiem... konkretniej do wymiany tylny prawy blotnik + do lakieru drzwi prawe przod i tyl... hmmm i chyba bylo by tego... ile mniejwiecej za taka przyjemnosc zaplace?

Tytuł:
Klubowicz

Co warsztat to inna cena i jakosc. Za wstawke w tylnym blotniku, z malowaniem chcieli ode mnie min 500 PLN okolo 2 lata temu. Znalazlem goscia w Raszynie na samym koncu ul. Stadionowej po lewej stronie (na wysokosci konca stadionu), ktory za 600 zrobil mi wszystkie blotniki (wstawka w tylnym i malowanie calego, prostowanie z 2 strony i malowanie do listwy, malowanie 2 przednich blotnikow i jeszcze jakies pierdoly), blachy byly moje, mat lakiernicze jego w cenie (mam bialy kolor, a wiec sporo taniej od metalika). Minelo 1,5 roku i sa miejsca, ale to na masce, ktora poprawial, w ktorych robia sie purchle.

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Witam!
Po pierwsze to dobrze obejrzyj auto (albo poproś kogoś, a może już to robiłeś), żeby prace blacharskie, o których mówisz, nie polegały na otwarciu "Puszki Pandory". Z beczkami, to jest tak, że lubią ukrywać w sobie czasem nawet znaczne ubytki spowodowane korozją, są wielokrotnie naprawiane z wierzchu, dla picu.

Błotnik tylny to trzeba wymienić bo jest stuknięty, czy dlatego że rdza go zjadła od dołu. W pierwszym przypadku wyjdzie dość kosztownie (cały błotnik 559 + VAT). W drugim dużo taniej bo można wstawić reperaturkę rantu za 30,10 + VAT albo element błotnika od listwy w dół za 164,40 + VAT
W obydwu przypadkach bardzo prawdopodobna będzie konieczność wstawienia reperaturki nadkola zewnętrznago za 60,20 + VAT
Ceny części podaje za http://osp.netium.pl Pod adresem www.bhmd.com.pl znajdziesz ceny niższe, ale są to, z tego co wiem, blachy produkcji włoskiej. O ich jakości krążą dosyć różne opinie.

Ceny za robociznę podaje na oko (chodzi w końcu o zorientowanie się) za moim blacharzem
Wymiana tylnego błotnika lub wstawienie reperaturki + rep nadkola 200 - 250 zł z wykańczaniem i lakierowaniem
Naprawa blacharska drobna jednego elementu (mam na myśli drzwi), np ogniska rdzy, prostowanie, z polakierowaniem ich 150 zł
Cena robocizny obejmuje wszystkie materiały lakiernicze za wyjątkiem lakieru wierzchniego z utwardzaczem. Na trzy elementy o których mówisz powinno z powodzeniem starczyć litr. Kosztuje to nie więcej niż 200 zł chyba że to jakiś metalic albo uprzesz się na wyższej klasy lakier.

To tyle

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Hej

Staramy sie sprzedawać Duńczyków nie Włochów!!!!!!!
Jeżeli nawet to klient jest informowany o tym fakcie!!!!!!

http://www.zelazko.com.pl

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00