MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pn cze 30, 2025 12:47 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

...woda przez szyby do srodka, z przodu i z tylu. Z przodu na nogi a z tylu na polke, nie moge glosnikow zamontowac.
Chcialem wymienic uszczelki, ale spec od szyb twierdzi ze byc moze wystarczy tylko uszczelnic specjalnym silikonem i bedzie git w zaleznosci od stanu uszczelek. Podobno beczki czesto "przeciekaja"?!
Co na to szanowne zgomadzenie Forumowiczow??

MB W201 190E 1989 - auto power
VW Passat 1.9TD 1991 - skradziony
MB W123 240D 1980 biały granat - ex
Trabant 601S - kury sie w nim niosą - ex

Klubowicz

Szydlo pisze:
...woda przez szyby do

ktore szyby? przod? tyl? boczne?, czy wszystkie?

Klubowicz

Szydlo pisze:
...woda przez szyby do srodka, z przodu i z tylu. Z przodu na nogi a z tylu na polke, nie moge glosnikow zamontowac.
Chcialem wymienic uszczelki, ale spec od szyb twierdzi ze byc moze wystarczy tylko uszczelnic specjalnym silikonem i bedzie git w zaleznosci od stanu uszczelek. Podobno beczki czesto "przeciekaja"?!
Co na to szanowne zgomadzenie Forumowiczow??

Ano przeciekaja, silikonu tam nie wpuszczaj:) W wawie np na Odolanskiej jest firma uszczelniajaca, na Pradze tez. Uszczelniaja roznymi srodkami, czy z Odolanskiej masa plastyczna, co jest lepsze i trwalsze, ale beda chcieli Ciebie naciagnac na uszczelki:)))

swój chłop
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Ano przeciekaja, silikonu tam nie wpuszczaj:) W wawie np na Odolanskiej jest firma uszczelniajaca, na Pradze tez. Uszczelniaja roznymi srodkami, czy z Odolanskiej masa plastyczna, co jest lepsze i trwalsze, ale beda chcieli Ciebie naciagnac na uszczelki:)))

Gdzie na Pradze? Moze jakas ulica??
Dowiadywalem sie u AUTO-SZYBY ul. Bialolecka, nie bardzo chcieli wymieniac uszczelki, koles twierdzi ze wystarczyloby uszczelnic po 50 zl za szybe.

Szydlo

Klubowicz

Gdzies w okolicach Strazackiej. Cena z tego co pamietam to cena okolo 100PLN tu i tu. Na Pradze wpuszczaja jakas mase, ktora pewnym czasie zastyga i sie kruszy i trzeba poprawiac.

swój chłop
Awatar użytkownika

laudan pisze:
Gdzies w okolicach Strazackiej. Cena z tego co pamietam to cena okolo 100PLN tu i tu. Na Pradze wpuszczaja jakas mase, ktora pewnym czasie zastyga i sie kruszy i trzeba poprawiac.

Dzieki za odp. Bede sie musial zorientowac troche na rynku i podjechac na ogledziny, bo juz ktos probowal cos tam lepic kitem jakims dziwnym. Dzwonilem do sklepu na Odolanska i facet nie wie nic o tych szybach. Poszukiwania trwaja

Szydlo

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=18159223
Tu jest taka masa :)

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Facet ze sklepu na Odolańskiej nie wie nic o uszczelnianiu na tej samej ulicy. Kumpel mi mówił (poprzedni właściciel), że jak był w sklepie to zagadał do niego jakiś facet co mu proponował wymianę wszystkich uszczelek na tip top. To uszczelnianie musi być gdzieś tam w pobliżu. Jeśli ktoś zna adres tego uszczelniacza to niech da, bo sama Odolańska to za mało danych. Tak w ogóle wtedy nie zajarzyłem o co mogło chodzić, teraz już wiem, że już przed rokiem spec zorientował się, że auto musi puszczać wilgoć wzdłuż bocznych szyb. Efekt jest taki, że mam przerdzewiałe drzwi i czeka mnie nabożeństwo u blacharza.
Więc może zrób to od razu, bo potem będzie za późno.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

melvis pisze:
Tak w ogóle wtedy nie zajarzyłem o co mogło chodzić, teraz już wiem, że już przed rokiem spec zorientował się, że auto musi puszczać wilgoć wzdłuż bocznych szyb. Efekt jest taki, że mam przerdzewiałe drzwi i czeka mnie nabożeństwo u blacharza.
Więc może zrób to od razu, bo potem będzie za późno.

Jak na razie chce uszczelnic przednia i tylna szybe, bo widze ze woda leci, jak jest z bocznymi to nie wiem, ale tam to chyba zawsze cos będzie leciało do środka. Jeśli chodzi o blacharza to czekam aż mojego rudy bardziej weźmie i przypływ kapitału na jakiś porządny remoncik.

Szydlo

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Nie czekaj na to nie bądź głupi. Zająłem się teraz remontem swojego i małymi kroczkami do przodu. Też tak czekałem na lepsze czasy, które nie nigdy nadchodzą i to był błąd.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

melvis pisze:
Nie czekaj na to nie bądź głupi. Zająłem się teraz remontem swojego i małymi kroczkami do przodu. Też tak czekałem na lepsze czasy, które nie nigdy nadchodzą i to był błąd.

Może to i racja. Lepsze czasy te te które już minęły.
Masz namiar na jakis dobry warsztat w stolicy?? (dobry=tani i solidnie robi, nie tylko z wierzchu, ale i strukture: sprężyny z tyłu wchodza mi w blache).

Szydlo

Tytuł:
wiarus junior

Szydlo pisze:
(dobry=tani i solidnie robi, nie tylko z wierzchu, ale i strukture: sprężyny z tyłu wchodza mi w blache).

Tani - to nie dobry i solidny, taniość trzeba czymś nadgonić, [zlosnik]
Tanio to można szmat, gazet, pianki i szpachli nałozyć :-? i przez jakiś czas przetrwa.
Tanio jak zrobisz to wyjdzie Ci, że dwa albo i więcej razy tanio będziesz robił.
Daj do naprawde solidnego warsztatu (ów) na wycenę i sie zastanów.

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Szydlo pisze:
Może to i racja. Lepsze czasy te te które już minęły.
Masz namiar na jakis dobry warsztat w stolicy?? (dobry=tani i solidnie robi, nie tylko z wierzchu, ale i strukture: sprężyny z tyłu wchodza mi w blache).

Wiesz, tu zaraz wychodzi co to znaczy tani. Ostatnio za cztery stówy zrobiłem przednie hamulce w dobrym warsztacie w Warszawie. Kolesie są fachowi i wszystko cacy. Ale zaraz mi się w głowę gość popukał, że za drogo. Nie wiem czy to drogo, dla mnie chyba nie za bardzo, jeśli mam na tych hamulcach jeździć to niedrogo. Z innej - nomen omen - beczki: kumpeli cikł olej między przekładnią a silnikiem w fordzie focusie. Wymiana chamskiej gumy, żeby to zatrzymać. Koszt 800 zł. Drogo? Czy tanio? Powiem tak, w aucie jak coś robisz, to nie ma, że drogo. Takie jest moje zdanie. Moi kumple radzili mi jechać z furą do Radomia, tam jest tanio. Ale policz: dojazd, żarcie, dzień urlopu, albo dwa, do tego nocleg, nie wiem czy coś zaoszczędzisz.
Jeśli chodzi o blachy, to znalazłem warsztat w okolicy Marsa w Warszawie. Nie polecam, bo nie byłem, nie robiłem tam nic i nie gwarantuję jakości usługi. Poza tym to trochę tak, że mi się spodoba, a Ty będziesz klął - tak też może być. Rozejrzyj się, zainteresuj, rok szukałem warsztatów naprawy mercedesów wyszło mi na to, że różni tani spece to badziewie. Na razie. Adres mechanika masz na tych stronach (na nowej wersji, tej niebieskiej), na Rzemieślników.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Chodzi mi jedynie o to aby cena byla odpowiednia do jakosci zrobionej roboty, no i do mojej kieszeni. Tanie mięso psy jedzš. Po prostu nie lubię przepłacać.
Z moich doświadczeń wynika tylko jedno: jak nie wiesz o co chodzi to mogš zrobić więcej albo gorzej niż trzeba za większš kasę. Na mechanice sie troche znam, ale blachy to dla mnie magia. Zanim oddam do jakiegoś blacharza oprócz kasy będę zbierał namiary i opinie, bo na darmo pieniędzy nie mam zamiaru wydawać.

Szydlo

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

Rób jak chcesz, ale jeśli walczysz o dwie dychy za godzinę robocizny mniej to moim zdaniem nie warto. Co do blach to nie wiem na czym się tu znać. Zobacz sobie zdjęcia MacKuza, jak remontował swoją furę, to się mniej więcej zorientujesz o co tu chodzi, poczytaj trochę archiwum Forum, to się otrzaskasz, wystarczająco, żeby Cię nie oszukali, myślę. Poza tym, ja czujhę od pierwszej chwili jak mnie zaczynają rąbać w plecy i się zmywam bez płacenia.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00