kubol pisze:
ok, dzięki za porady, nierozwiązany jest tylko problem dlaczego nagle przestało się zmniejszać ciśnienie? (znaczy dlaczego dłużej to trwa?) czyżby coś się zapychało? jest taka możliwość? i co?
Aha i sprawa wskaźnika poziomu paliwa zaczął mi fiksować, skacze sobie, raz jest na poł zbiornika a zaraz na ćwiartce, podobno przyczyną może być uszkodzony pływak lub druki w liczniku? jak to sprawdzić?
na razie ufam tylko lampce od rezerwy, która ponoć jest niezależna od pływaka i chyba jest dobra.
A i jeszcze coś
![[zlosnikz]](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
były dwa rodzaje zderzaków do 124? ja mam z takimi poziomymi szparkami (

)(hihi) a widziałem u kogoś pełny tylko dziury na halogeny miał. pomyślałem sobie że ten pełny jest od E-klassy ale auto miało wąską listwę.
???
Dziury na halogeny?
U mnie tez wariują wskazówki poziomu paliwa i temperatury - wina tkwi po stronie złącz na desce rozdzielczej. Podejrzewam to samo u Ciebie - luzy na wielozłączu. Wg mnie pływak nie wchodzi w grę, bo mówisz, że wskazówka "skacze", a nie "zawiesza się". Łatwo to ocenić, kiedy nagle pokaże Ci full, a lampka rezerwy się zapali
Co do ciśnienia oleju, to czy ono przestało się zmniejszac, czy zmniejsza się i osiąga jakis tam stan po dłuższym czasie? Jeśli to drugie, to tak jak napisałem - może zacząłeś spokojniej jeździć, może temp. otoczenia spadła... Nie sądze, żeby coś się zatkało. Polecam jednak wymianę oleju i robienie tego co 8 tys. km.