U mnie tez cienko a musze wydech zmienic i wlasnie bylem w sklepie i zaspiewali mi 800 zł za ostatni tlumik(nie oryginał) i zwatpilem. A wisko chyba mam dobre, bo jak pisalem nigdy nie zagrzeje sie jak jest klima wylaczona, moze caly dzien pracowac w upale na postoju i temperaturke trzyma, ale pare latek temu dokladana byla klima i albo zle dobrali chlodnice, alebo do klimy ma byc inne wisco, albo wentylator ktory jest przed chlodnica ma zamala moc, a moze dwa powinny byc. Korek wlasnie zmienilem i przyjechalem. Juz nie bulgoce, bo jest wysokie cisnienie w obiegu ale temperaturka no troche nad ta srodkowa kreska miedzy 80 a 120. A moze tak ma byc i nie przejmowac sie tym????????Sam juz nie wiem. Dorobilem juz sobie uklad ktory szybciej zalacza ten wentylator przed chlodnica, bo nie moglem dojsc do ladu skjladu gdzie sa czujniki ktore decyduja o zalaczeniu tego wentylatora. Napewno jednym z czujniko to temperatura w silniku, ale to nie wszystko bo jak zalacze klime na zimnym silniku to wentylator tez sie zalacza, wiec pewnie podcisnienie mierzy sobie w chlodnicy klimy. Wentylator powinien miec dwea biegi i ma, ale nie ma reguły kiedy sie zalaczaja, Olałem ten uklad ktory wedlug mnie szfankuje i dodalem do niego dsrugi ktory zalacza wentylator w zaleznosci od temperatury w silniku. Znajopmy co ma 300 benzynke mowi ze temperatura z klima jest rowna tej kresce miedzy 80 z a 120, no ale to benzyna. W kazdym razie dzieki za pomoc
Acha a co do tempomatum to u mnie nie dzila i podejzewam ze element kory jest sprzegniety z gazem w komorze silnika, o kotry kiedys pytalem na forum i nikt nie wiedzial to pewnie silownik tempomatyu, i pewnie jest zepsuty. Przy okazji pogrzebie przy nim. Jak ktos z czytajacych ma tempomat to niech potwierdzi, albo opisze co u niego ciagnie za ta linke;-)
Pozdrawiam