Ja mam wolne półośki do W123 chybe 2 lub 3 nie pamietam teraz moge ci je podesłać jak chcesz co prawda nie są pierwszej młodości ale luzów puki co nie mają może trzeba by wymienić gumowe osłony przegubów.
Co do wymiany półosi jest to w miare proste
1. zacigiągasz ręczny.
2. odkręcasz śruby 13 które zabezpieczają półoś przed wypadnięciem z piasty. UWAGA są dość długie i jak są zapieczone łatwo je ukręcić i wtedy robi sie duży problem - weź porządny klucz nasadowy.
3. Podnosisz tył auta na kobyłki ewentualnie jakieś cegłu tak wysoko abyś mógł swobodnie wleżć pod auto lub jedziesz na kanał. Czasami zalzezy to od amortyzatorów które masz z tyłu dobrze jest odkręcić góne końce amortyzatorów umożliwi to maksymale odchylenie wahaczy aż do oparcia sie o odbojniki na belce (ja tak np mam) bardzo ułatwia to wyjęcie półosi z piasty niby kilka mm a luz robi sie komfortowy

. Jeżeli konieczne jest odkręcenie amorków to warto to zrobić przed podniesieniem auta. Jak sprawdzić czy trzeba je dokręcać podnieś auto z dokręconym amorkiem i sprawdź czy wahacz oparł sie na odbojniku jak nie to warto odkręcić amorek.
4. Spuścić olej z mostu !!! coby cie nie obrzygało

ładnie będziesz wyglądał

- potrzebny imbus 14
5. odkręcić pokrywe mostu śruby 15 - troche nietypowe i warto mieć do tego porządny klucz odkręcić pokrywe mostu od belki 4 śruby 10. Inaczej jej nie zdejmiesz.
5. wyjąć pierścienie zabezpieczające półosie w koście robi się to najlepiej specjalnym przurządem zrobionym ze szprychy rowerowej taki długi haczyk
6. uwaga na specjalne pierścienie dystansowe które są na półosi wewnątrz mostu - należy je założyć dokładnie tak jak były i najlepiej na te same półosie i strony auta.
7. wyciągasz półoś z piasty a potem z mostu - inaczej sie nieda
8. i to wszystko zakładanie w odrotnwj kolejności - dobrze jest wlać od razu nowy olej do mostu i dobrze jest od razu wumienić simeringi uszczelniające półosie nie jest to drogie a jak masz wyjęte półosie to aż sie prosi o ich wymiane.
9. Wymiany dokonyje sie przez wywalenie je z mostu operacji można dokonac zniszczeniowo i tak masz nowe na wymiane najłatwiej sie to robi szerokim przecinakiem i podważa sie simering na dźwignie - wymaga to troche wprawy ale powinieneś dać rade.
i chyba to tyle jeżeli chodzi o półosie.
Miłej zabawy ja to już robiłem z 6 razy.
Pozdrawiam