MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 9:22 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
postmajtek
Awatar użytkownika

Witam kolegów chciałem zainstalować tylną roletę w mojej 7 miejscowej pszczółce mam wszystko co jest potrzebne na oparciu tylnej kanapy ale nie mam nic na słupkach i tylnej klapie .Może ktoś wie
-co tam być powinno (może jakis rysunek)
-gdzie to kupiś za normalną kasę ?

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

W klapie pod szybą, czyli w tym tapicerowanym elemencie będącym osłoną mechanizmu wycieraczki, powinenneś mieć dwa cynkwajsy do zahaczenia wichajstrów od rolety poziomej. Pionową zaś siatkę przeciw psom i innym przedmiotom latającym podczas hamowania osadza się w metalowych elementach (2 pary, po jednej na słupek B i C), które przykręcone są po bokach podsufitki śrubami imbusowymi. Jeśli nie masz tych elementów, to oczywiście można je dołożyć. Któryś z kolegów sprzedaje 3 x kombi, więc duża szansa, że w którymś ma taki komplet. Jeśli chodzi o te elementy do zakotwiczania siatki, możesz sprawdzić też ceny ASO. Elementy niezaawansowane technicznie, a do takich niewątpliwie należy odlew + śrubka mają szanse być cenowo do zaakceptowania.

Tytuł:
postmajtek
Awatar użytkownika

Dzięki - będę szukał używek a może ktoś się zgłosi chętnie nabędę ...

123T 85r.200 śliczności(SPRZEDANY-szkoda:-(

Tytuł:
wiarus senior
Awatar użytkownika

(me: how) pisze:
W klapie pod szybą, czyli w tym tapicerowanym elemencie będącym osłoną mechanizmu wycieraczki, powinenneś mieć dwa cynkwajsy do zahaczenia wichajstrów od rolety poziomej. (...) możesz sprawdzić też ceny ASO. Elementy niezaawansowane technicznie, a do takich niewątpliwie należy odlew + śrubka mają szanse być cenowo do zaakceptowania.

Na klapie na elemencie maskującym silnik wycieraczki, dookoła cynkwajsów sa względnie ładne plastykowe maskownice (o wym. na oko 3x3cm) - bardzo niezaawansowane technicznie, do wykonania których użyto śladowe ilości masy tworzywa (pewnie odpad przy produkcji deski rozdzielczej [oczko] I za te właśnie maskownice (a są takie dwie) w kolorze beżowym, (nr części 123-868-06-81-8336) płaciłem w styczniu 2006 ponad 39zł/szt. Cena zupełnie nieadekwatna do zaawansowania i kosztów produkcji [szalone]
Dla porównania, w tym samym aucie (S123) po otwarciu bagażnika, na jego podłodze widzimy klamkę do otwierania schowka pod podłogą. Pod tą klamką znajduje się również kawałek beżowego tworzywa (123-766-03-11-8336) ukrywający niedociągnięcia tapicerskie, do wyprodukowania którego potrzeba conajmniej sześć razy więcej materiału niż do opisanych wyżej kwadratowych maskownic, za to jego cena to 18,61zł.
Nie lepiej, żeby czasem do wyceny części w ASO służyła waga? [oczko]

[url=http://tinyurl.com/ynncqo]C wie cool[/url]
[url=http://tinyurl.com/yqlveg]T wie toll[/url]
[url=http://tinyurl.com/29p2sb]V wie volksschubkarre[/url]
[url=http://tinyurl.com/26282p]W wie... volvo[/url]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

Numer GG: 578747
misiek pisze:
za te właśnie maskownice (a są takie dwie) w kolorze beżowym, (nr części 123-868-06-81-8336) płaciłem w styczniu 2006 ponad 39zł/szt. Cena zupełnie nieadekwatna do zaawansowania i kosztów produkcji [szalone]
i tak powinienes sie cieszyc bo do S124 te czesci sa dostepne juz tylko w kolorze czarnym. Kosztuja co prawda 3 EUR/szt ale jak masz inny niz czarny to masz klopot... Ja musialem moich niebieskich szukac po calych Niemczech. Udalo sie ale w calym kraju nie ma juz ani jednej takiej nowej czesci. Generalnie z kolorowymi drobiazgami jest bida :( A ceny to rzeczywiscie zaleza chyba od widzimisie komputera, ktory je co jakis czas aktualizuje

'71 250 CE, angol

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00