MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest sob sie 23, 2025 7:51 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
postmajtek

Witam
Mam takie autko jak w tytule.Wczoraj jechałem zaczęło szczelać i stanęło na środku drogi.Pomiar na cylindrach na każdym po 12-cie .Wymiana kabla od cewki do kopułki aparatu zapłonowego.Wynikiem strzału było wyrzucenie gumowego węża od powietrza (chłodzenia)spod kolektora ssącego,spadek obrotów na gazie do 300obr/min no i przestał całkiem palić na benzynie a na gazie wogóle nie ma mocy do tego stopnia że przy w ciśnięciu gazu do podłogi ma 2.500 obrotów i w sumie tak idzie jechać choć chyba maluszkiem kiedyś jexdziłem szybciej :) Szkoda mi wyrzucać tego auta bo mam do niego sentyment a mechanik nie bardzo wie gdzie szukać i czego.Pomka paliwa słychać że pracuje przewód główny (zasilanie) przed rozdzielaczem paliwa tym co już na poszczególne gary podaje idzie paliwo za rozdzielaczem paliwa przy kolektorze już nie idzie.Naprawde pierszy raz nie mam pojęcia co mogło się stać z tym moim autem.Stoi od wczoraj na parkingu a mi się takie coś nie podoba,bo albo jeżdże albo.......

PROSZĘ O POMOC NA WSZELKIE PYTANIA NA ILE BĘDĘ POSIADAŁ INFORMACJI ODPOWIEM.

POZDRAWIAM

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Czyżby nigdy wcześniej Ci nie strzelił??
Jak wypadł ten wąż to po pierwsze musi być założony z powrotem. Potem zdejmij całkiem puchę filtra i podjedź do jakiegoś fachowca na regulację ustawienia przepustnicy (o ile w ogóle nie jest zablokowana, bo z tego co piszesz to chyba jest zablokowana).

W123 C 230CE 1983r i W115 220D 1974r
Stare Mercedesy ... są doskonałe.

Tytuł:
postmajtek

na przepustnicy jest zamontowany ten antywybuch do lpg
a czy wcześniej szczelił????????pewnie gdzieś tam pare razy strzelił z rana jak zimny silnik przy silniejszym dodaniu gazu pewnie zdarzyło się

Klubowicz
Awatar użytkownika

dawid2007 pisze:
PROSZĘ O POMOC NA WSZELKIE PYTANIA NA ILE BĘDĘ POSIADAŁ INFORMACJI ODPOWIEM.
POZDRAWIAM

Kolega mieszka na Węgrzech, że po Polsku pisać nie potrafi? [zlosnik] Tego czytać się nie da ze zrozumieniem. [szalone]

Poza tym WSZYSTKO już napisaliśmy na forum w tym temacie tylko trzeba szukać, na 99,9% problem leży w "lewym" powietrzu w układzie dolotowym + regulacja klapy w gardzielu.

EX W201E20'86; W124E26'90; W116E28'79; C123E28'81; C126E56'90; C126E56'87; R107E28'78; W126E42'90; R107E50'84; R107E50'88;R129E50'98

Tytuł:
postmajtek

Super tyle że ja nadal nic nie wiem,Widze że temat dość trudny.Przecież forum to nie wiem ale jacyś chłopacy chyba są co mają pojęcie na temat uszkodzeń i prawdziwej pomocy a nie samego "ospojlerowania auta czy wymiany lampy bądz kierunkowskazu"??????I proszę nie piszcie mi że tam gdzieś kiedyś już to było bo zauważyłem że co drugi użytkownik tak pisze.Chodzi mi o prawdziwą pomoc i wypowiedzi ludzi którzy mają o tym pojęcie i chcą pomóc.Pisanie typu "to już było" nie jest dla mnie pomocą i jest zupełnie bez sensu.A nabijanie punktów to proszę trenować w innym wątku.

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Kolego, chyba Ci się cos pomyliło. Logując się czytałes regulamin, a tam jest jasno napisane UŻYWAJ OPCJI SZUKAJ, a jeżeli nie potrafisz się dostosowac do panujących już zasad to zmień forum.

dawid2007 pisze:
jacyś chłopacy chyba są

Chłopacy to u kowala zebami gwoździe prostowali.

dawid2007 pisze:
co mają pojęcie na temat uszkodzeń i prawdziwej pomocy a nie samego "ospojlerowania auta czy wymiany lampy bądz kierunkowskazu"??????

Jakbyś był na tyle bystry, to po użyciu opcji szukaj, zauważyłbys SETKI tematów dotyczących Twojego problemu.

dawid2007 pisze:
I proszę nie piszcie mi że tam gdzieś kiedyś już to było bo zauważyłem że co drugi użytkownik tak pisze

Co oznacza, że już było !!!!!!

dawid2007 pisze:
A nabijanie punktów to proszę trenować w innym wątku.

Granie głupa trenuj kolego na innym forum.

dawid2007 pisze:
Chodzi mi o prawdziwą pomoc i wypowiedzi ludzi którzy mają o tym pojęcie

KOlega Broneq chyba jasno i wyraźnie Ci napisał :

broneq pisze:
Jak wypadł ten wąż to po pierwsze musi być założony z powrotem. Potem zdejmij całkiem puchę filtra i podjedź do jakiegoś fachowca na regulację ustawienia przepustnicy (o ile w ogóle nie jest zablokowana, bo z tego co piszesz to chyba jest zablokowana).

Czy oprócz problemów z pisaniem, masz też problemy z czytaniem ?

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

dawid2007 pisze:
ospojlerowania auta czy wymiany lampy bądz kierunkowskazu

chyba nie orientujesz sie za bardzo jakie to jest forum .
slowo spoiler jest tu najrzadziej uzywanym slowem
[zlosnik], a o wymianie lamp i kierunkow - kierunki tylko pomaranczowe a lampy hella lub bosh, tak jak jest w vinie :lol: :lol: hehehe

a teraz powaznie:
poszukaj, naprwde jest pelno tego typu tematow

Tytuł:
postmajtek

Właśnie zauważyłem "zorientowałem się"że tutaj wątki,odpisywanie polega bardziej na zwracaniu uwagi i odsyłaniu typu "ale to już było" aniżeli na jakiejkolwiek pomocy a Pan z góry tak apropos kolegi to nie pamiętam żebyśmy byli kiedykolwiek zaznajomieni aż do tego stopnia.

Gdyby to był wąż wcześniej wspomniany to zakończył był wątek po założeniu tego węża chyba proste???????????????

Klubowicz
Awatar użytkownika

dawid2007 pisze:
Właśnie zauważyłem "zorientowałem się"że tutaj wątki,odpisywanie polega bardziej na zwracaniu uwagi i odsyłaniu typu "ale to już było" aniżeli na jakiejkolwiek pomocy a Pan z góry tak apropos kolegi to nie pamiętam żebyśmy byli kiedykolwiek zaznajomieni aż do tego stopnia.

Gdyby to był wąż wcześniej wspomniany to zakończył był wątek po założeniu tego węża chyba proste???????????????

taaaaa

georem pisze:
Kolega mieszka na Węgrzech, że po Polsku pisać nie potrafi?

Węgier, na bank :)

Tytuł:
postmajtek

Dobre dobre

Ostatnio zmieniony pt cze 22, 2007 8:22 pm przez dawid2007, łącznie zmieniany 2 razy.

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
dawid2007 pisze:
SKOWRON GAMONIU TO MA BYĆ POMOC??????? NABIJAJ PUNKTY GDZIE INDZIEJ ALBO NA CAFE FORUM CIŚNIJ

Heheh .

Skowron Gamoniu :):) Zostałeś pojechany po całości.

Szok

Tytuł:
wiarus junior
Awatar użytkownika

Dobra,
kolego Dawid

po pierwsze:
czytam twojego pierwszego posta w tym temacie, i zastanawia mnie jedno. Czy dobrze trafiles? Chcesz wywalic auto na zlom dlatego, ze nie chce odpalic i nie mozesz nim jezdzic? jesli tak to jest zly adres, bo tu sa ludzie ktorzy odbudowywali auta ze stanu oplakanego, auta ktore nie jezdzily przez "x" lat, to znacznie wiecej pracy niz sprawdzenie przepustnicy.

po drugie:
Broneq napisal, co moze byc przyczyna. Sprawdziles to? Byles u jakiegos magika?
To co napisal Broneq nie jest jego pieprzeniem o niczym. pojedz, sprawdz, jak to nie pomoze bedziemy myslec dalej.

Tytuł:
postmajtek

~azamat tak to zostało sprawdzone tj.wcześniej pisałem benzyna dochodzi głównym przewodem zasilającym do rozdzielacza a stąd już nie rozdziela na poszczególne cylindry.Może podpowiesz mi cóż za przekaźnik znajduje się nad nadkolem pod maską (str.kierowcy).Jest opisany 12v 4zylinder i ma jakieś nr,seryjny na jutro mogę przepisać ten numer bądź fotke wrzucić.

THC co jest dla Ciebie szokiem.Przecież jak skowron nie miał nic do napisania w temacie to po co odpowiada ???????Jaki związek z tematem miało jego Taaaa np.????? albo Węgier, na bank :)?????????

WeebShut bez komentarza

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

Numer GG: 60349017
dawid2007 pisze:
THC co jest dla Ciebie szokiem.Przecież jak skowron nie miał nic do napisania w temacie to po co odpowiada ???????Jaki związek z tematem miało jego Taaaa np.????? albo Węgier, na bank :)?????????

Chodzi o najzwyklejsza kulturę osobistą.
Wbijasz się tu jak w gumofilcach uwalonych gnojem,rozstawiasz każdego po kątach,i jeszcze oczekujesz instrukcji krok po kroku jak masz ratowac swój samochód.
Na prawdę na górze jest takie coś ,jak "szukaj"tak możesz wklepać cokolwiek związane z twoim kłopotem,np.rozdz*k-jetro*,102980,strze*.

Jesteś nowy to się dostosuj.
My tu sobie spokojnie dyskutujemy,ale ileż razy można nawijac o wkładaniu tej samej rurki w kolektor.
Przywal coś na uspokojenie,wsadź tą rurke tam gdzie ma być,a jak masz trudny okres,może związany z zakończeniem roku szkolnego i pałą z religii czy w-f ,to nie tutaj,może forum onetu rozładuje twoje frustracje ,bo takie gamonie jak tu klepią to już ci chyba nie pomogą.

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Cytuj:
Skowron Gamoniu

No Skowron to sobie przechlapałeś [zlosnik]

Kolego Dawid2007 forum jest nieodpłatną i dobrowolną formą wymiany informacji,więc nawet jak cię ono nie satysfakcjonuje to nie ma się co gorączkować.Spokojnie przeszukaj archiwum i się nie spinaj że, nikt nie dał ci gotowej porady do rozwiązania twojego problemu.

a i byłbym zaopmniał ..wymień świece, kable i kopułkę [oczko] [zlosnik]

MB S210 E430 4matic

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00