mroziu pisze:
Ja juz w koncu nie wiem czy mam niebieskie czy zielone. Moj sasiad ma na pewno brązowe.
Dane podałem w temacie ponizej [dane z szyby i VIN - moze z niego cos da sie odczytac - jezeli mogłbym miec prosbe od razu to jak ktos ma mozliwosc to ktory mam miesiac produkcji - bo w 82 byly jakies zmiany...WDB12312310356336]
http://macmerc.netium.com.pl/phpBB2/vie ... sc&start=0
Najlatwiej zapytaj sie w zakladzie, gdzie wymianiaja szyby:), a odcien widac, jesli nie biale i nie zielone, to zostaje braz i niebieskie:) Brazowe szyby nie pasuja do granatowej tapicerki:)
Twoj numer VIN wskazuje, ze auto jest sprzed sierpnia 1983, pozniej na 10 pozycji pojawila sie litera oznaczajaca zaklad produkcji.
Oto kody odpowiadajace rodzajowi szyb (szukaj go na "omalowanej" bliczce znamionowej):
590 heat-insulating glass, all-around, heated rear window pane (laminated glass)
591 heat-insulating glass, all-around, heated rear window pane, single-sheet safety glass
592 heat-insulating glass, all-around, heated rear window pane (laminated glass), band filter
593 heat-insulating glass, all-around, heated rear window pane, single-sheet safety glass, band filter
594 heat-insulating glass, green, windshield and side window panes
595 heat-insulating glass, green, windshield and side window panes, band filter
598 heat-insulating glass for side window panes and heated rear window pane (ESG), clear windshield
599 heat-insulating glass for side window panes and heated rear window pane (laminated glass), clear windshield