Dziękuję wszystkim za miłe słowa!
No to odpowiadamy na pytania
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
:
Jacku pisze:
Gdzie dostałeś welur na łatki ?
Na szrocie przy ul. Wiośnianej w Łodzi. Całe obicie fotela (chyba od W126) z dwoma przetarciami kosztowało mnie 30zł. Niestety więcej niebieskiego weluru nie mają

Tapicerta: zdejmowanie obić siedzisk i oparć przednich foteli, oraz oparcia tylniej kanapy 4 wstawki na fotelach i jedna duża na oparciu kanapy (było chyba wygryzione przez psa albo czymś przecięte), do tego reanimacja tylniej półki (niestety nie udało mi się znaleźć takiej ilości oryginalnego materiału, a innego zakładać nie chciałem) - kosztowało w sumie ok 350zł. Wydaje się drogo, ale zrobione jest na prawdę nieźle.
Jacku pisze:
ile cię kosztowały prace blacharsko lakiernicze ?
Blacharz: rozebranie samochodu, czyszczenie, spawanie, gdzie niegdzie cynowanie. Wstawianie reparaturek tylnich błotników. Ogromu prac nie widać na zdjęciach. Strasznie namęczył się przy drzwiach, było parę dziur w podłodzę, komora silnika itp. Do tego parę pierdół jak np. czyszczenie i konserwacja zderzaków od spodu, naprawa mechanizmu podnoszenia lewej szyby, zawiasu maski, centralnego zamka. No i konserwacja podwozia, profili zamkniętych, podłogi i w ogóle całego auta po malowaniu. Potem składanie samochodu do kupy. Uważam że gość na prawdę się przyłożył i napracował. Wszystko co potrzeba wyczyścił i nasmarował np. zamki drzwi, zawiasy, antenę, mechanizmy podnoszenia szyb i tak dalej.
No i skasował 3500 zł - w cenie także laweta do lakiernika i spowrotem (ok 20km w jedną stronę).
Lakiernik - 3000 zł wraz z lakierem.
Dodatkowe koszty to błotniki przednie i reparaturki tylnich - jakieś 450zł, ok. 200zł za różne siuwaksy i mazidła do konserwacji, spinki listaw -ok 40zł (UWAGA - tylko ASO - inne są nic nie warte i w dodatku droższe

), znaczek 230_CE - ok 100zł i pewnie jeszcze kilka pierdół, o których zapomniałem.
wojz pisze:
Miałeś "wymieniane" końcówki progów o ile dobrze widzeę, tak?
erio pisze:
widze że progi masz tak samo wymienione jak ja
Z blach kupowałem tylko to co wyżej. Progi nie były wymieniane.
Jacku pisze:
Czy sam robiłeś rozebranie i montaż ?
Nie. Ja wymontowałem tylko tapicerkę.
Frozen.Vodka pisze:
Ale chyba i tak gros kosztów pochłonęly dwie nowe (jak widzę) uszczeleczki tylnich szybek?
Niestety w tym temacie za bardzo pola do kombinacji nia ma

Zakupione z ASO za pośrednictwem znajomego, mającego 15% rabatu - wyniosły mnie ok 700zł
erio pisze:
PS. Jaki znaczek miałęs poprzednio ... nie 280CE przypadkiem?
Się zgadza! Pamiętam o Tobie! Jeśli wciąż jesteś zainteresowany to jutro zrobię mu zdjęcia i Ci podeślę.
erio pisze:
jak znajdziesz zderzak tył to ja dorzuce ci sie na tylny lewy kieł ... bo masz b. ładny ..
No własnie nie bardzo - cały zderzak jest kiepski a lewy kieł to niemal tragedia ...niestety
erio pisze:
czego ci brakuje do klimy ... bo mam kompresor podobno do 2.3 ...
Niby niczego nie brakuje, Napewno uszkodzony jest skraplacz, który już kupiłem. Jak się trochę wzbogacę to podjadę do jakiegoś speca i się okaże co jeszcze - nie wykluczone, że kompresor tez..
To chyba tyle. Przepraszam że tak długo, ale chciałem napisać wszystko
co może Was interesowac. Jeśli jeszcze coś to pytajcie.
Aha:
wojz pisze:
Ważne, że w sprawie kierunków postawiłem na swoim
Temat jest wciąż otwarty, ale na razie jestem totalnie spłukany.
Pozdrawiam - Bouli