Mój przedmówca wszystko napisał co powinieneś wiedzieć
A teraz napisze ci o co chodzi
Do szczęścia brakowało ci obrócić jeden raz wałem
Poprosu wszystko ustawiałeś dobże tylko pierwszy cylinder nie był w trybie sprężana tylko w trybie zwrotnym
Proponuje zrobić ci to jeszcze raz a porządnie
1 Odkręć świece żarowe
2 Ustaw silnik na OT ale tak abyś czuł że pierwszycylinder spręża powietrze łatwo to poczuć jak będziesz palcem otwór od świecy (masz 2 możliwości to znaczy że co 2 obrót wału spręża)
Potem cofasz go o około 30% a następnie powoli powracasz do 24% przed ot(chodzi o to aby łańcuch między wałkiem pompą i wałem był naciągnięty)
3 jak masz już ustawiony silnik to wtedy wyciąg pompe,(w twoim przypadku brakujący ząbek powinien znajdować się dokładnie po przeciwnej stronie niż nak na pompie.
4. Jeśli tak jes to ustawiasz pompe na znaki wkładasz i zaczynasz składać ale trgo to ci chyba nie musze opisywać
5.Jeśli pompa po wyciągnięciu będzie normalnie ustawiona to wtedy musisz ściągnąć pokrywe zaworowom i ustawić silnik tak aby znak ot na wale pokrywał się ze znakiem na wałku koło łańcucha i znakiem na jego podporze(chociaż to też nie jest pewne bo tą podkładke ze znakiem idzie obrócić o 180%)zresztą nie będe komplikować ci życia bo to skrane przypadkimniej więcej chodzi o to aby wałek rozrządu nie otwierał zaworów w pierwszym cylindrze kiedy wał jest w pozycji OT
(pierwszy cylinder to ten pierwszy od przodu samochodu patrząc)
Nie chce mi sie już dalej pisać
Jak coś to dzwoń607947184 lub gg2270985
Apropoś Szukam głowicy do 300D najlepiej nigdy nie remontowanej na chodzie, nie ma ktoś na zbyciu jak coś to prosze o kontakt