ja sprawdziłem dokładnie u siebie:
nie mam żadnego przyspieszacza zapłonu (a przynajmniej nie zauważyłem) - ustawiony jak do jazdy na Pb (z kilku stopniowym wyprzedzeniem). podciśnienia w moim aucie nie ma.
mi auto sprawuje się świetnie na PB i LPG i nigdy nie było z tym żadnych problemów, więc jest to wszystko możliwe do zrobienia
jak filtr gazu jest zapchany, to auto się nie wkręca na obroty nawet bez obciązenia. warto go wymienić co 20k km
filtr powietrza ma mniejsze znaczenie, bo musiałby być nieziemsko zawalony, żeby były takie cuda. do testów możesz go wyciągnąć wogóle i sprawdzić jak działa.
mixer sie nie psuje, ale można sprawdzić drożność przewodu od parownika do mixera i sam mixer
ja bym podejrzewał ogólne ustawienie zapłonu(ustaw jak na Pb i trochę wyprzedź). sprawdź, czy masz dobry palec i kopółkę rozdzielacza oraz kable WN.
co do sugestii o mocniejszej iskrze to chyba coś nie tak, bo jak można uzyskać mocniejszą iskrę (do LPG) od tego co przewidziała fabryka ??
wyreguluj sobie przede wszystkim dawkę na wysokie obroty !!
Dodano po 13 minutach.:
sklad mieszanki wys.obr. reguluje się następująco:
między parownikiem, a mixerem na wężu masz taką sporą śrubę (na zaworku) - nią kręcisz
1. trzymasz auto na ok. 3000 obr/min. (cały czas równo) - cegła na pedał gazu
2. krecisz zgodnie z ruchem wskazówek, aż obroty wyraźnie spadną
3. następnie kręcisz w stronę przeciwną, aż obroty wyraźnie wzrosną.
gdy regulacją uzyskasz zwiekszenie obr., tak, ze juz bardziej nie mozna, to kręcisz znowu w prawo, aż zaczną delikatnie spadać.
znowu w lewo o ćwierć lub pół obrotu i koniec
to jest to miejsce którego szukałeś

- znalazłeś pkt.G instalacji LPG
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)