MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr cze 25, 2025 9:08 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
swój chłop
Awatar użytkownika

Pojechałem dzisiaj na pewną wiochę, gdzie kiedyś chciałem kupić przednią szybę do Coupe i usłyszałem straszną historię:
Dawno, dawno temu pojawiła się u nich „amerykańska” wersja beczki (choć to zwykła Coupe), ponieważ miała papiery od 115 wszystko co z niej nadawało się do „niemieckiej” beczki (Sedan) zostało wymontowane. Przód został odcięty, a dach i cały dobry tył z błotnikami, słupkami, tapicerką… :cry: :cry: :cry: ...zgnieciony. Zostawiono sobie tylko kompletne drzwi i wszystkie szyby. Co jest ciekawe: teraz facet twierdzi, ze to co pozostało jest unikatowe!

I tu pojawia się cały problem.
Ja chce kupić tylko przednią szybę, bo mam ryse, ale gość chce 400zł i nie ma dyskusji, bo liczy na klienta, który weźmie wszystko. Troche mnie to „zezłościło”. Dopiero w drodze powrotnej wymyśliłem sobie następującą rzecz:
Wezmę wszystko (efekt skali) a resztę sprzedam. KTO CHCE więc kupić kompletne, jasno zielone DRZWI, z tapicerką zieloną,lusterkami, SZYBY boczne i tylną? Z szybami to może być tak, że będą lekko zielone (tylna z pionowym ogrzewaniem-coś dla Voitassa), lub białe-poziome ogrzewanie(ja sobie włożę zielone)-żadne z nich nie są rozklejone.
Napiszcie czy ktoś jest zainteresowany i ZA ILE, lub po ile w ogóle takie części chodzą, bo i tak je pewnie z czasem sprzedam. Do PONIEDZIAŁKU muszę podjąć decyzję, bo ktoś chce wziąć drzwi i wtedy nici z efektu skali :roll:
Pozdrawiam :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Ile gość chce za całość? Pojedźmy razem i na pewno zrobimy jakiś deal. Jak co to masz mój nr. GSM. Ja szukam tylnej zielonej szyby z pionowym grzaniem.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Cytuj:
Ile gość chce za całość?

No właśnie nie wiem, bo sugestię kupienie wszystkiego podarowałem sobie z założenia :roll:

Tytuł:
nowy

Ludzie!

W szczegolnosci ta wiadomosc odnosi sie do Wrobla. Ze wzgledu na Twoja wczesniejsza pomoc ( To TY pisales do mnie o szybie k/ Gdanska ).

Wlasnie szukalem dokladnie tej samej szyby - czyli 230 coupe przod i...znalazlem!!

Szyba jest nowa zielonkawa - przyciemniana z zielonym pasem u gory.
Uwaga - teraz cena!
295 zl

www.szybex.pl

Pozdrawiam i licze rowniez na pomoc.

Na razie potrzebuje przedni zderzak, a w sumie tylni tez by sie przydal :)

czekam na pomoc!

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Super! Przynajmniej wiem, ze szyba jest warta 300zł.
Rozumiem że masz ją juz w ręku. Ostatnio dowiadywałem sie (chyba nordglas) ze do beczki 350zł a do Coupe 450zł ale w magazynach... nie ma ani jednej sztuki w Polsce!?!
Co do zderzaków to jest w Gdańsku w sklepie jeden przedni. Mają tylny ale z lekką korozją (taką jak u mnie na nieszczęście). Za tylni chcą 250 więc przedni jest pewnie w podobnej cenie.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

ja mam pytanie z innej beczki. jaka jest roznica miedzy szyba z pionowym ogrzewaniem a poziomym? czy byly jakiej roczniki i wersje gdzie byly montowane poszczegolne wersje ?

Tytuł:
kombatant

Jedna jest drozsza, a druga tansza. Jedna jest klejona a druga hartowana. Na jednej trzeba sie niezle naprzgladac, co by zobaczyc, a w drugiej grzanie widac z samochodu z tylu. Pozatym to samo [zlosnik]

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Kupiłem [zlosnik] Jak ktoś kiedyś bedzie potrzebował drzwi (jasno zielone), lusterka, zieloną tapicerkę lub chromy drzwiowe to moge opylić [zlosnik] Z szybami jeszcze musze sie zastanowic czy nie zmienie na zielone, bo mi sie,kurcze, zaczęły podobać!?!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00