Pojechałem dzisiaj na pewną wiochę, gdzie kiedyś chciałem kupić przednią szybę do Coupe i usłyszałem straszną historię:
Dawno, dawno temu pojawiła się u nich „amerykańska” wersja beczki (choć to zwykła Coupe), ponieważ miała papiery od 115 wszystko co z niej nadawało się do „niemieckiej” beczki (Sedan) zostało wymontowane. Przód został odcięty, a dach i cały dobry tył z błotnikami, słupkami, tapicerką…

...zgnieciony. Zostawiono sobie tylko kompletne drzwi i wszystkie szyby. Co jest ciekawe: teraz facet twierdzi, ze to co pozostało jest unikatowe!
I tu pojawia się cały problem.
Ja chce kupić tylko przednią szybę, bo mam ryse, ale gość chce 400zł i nie ma dyskusji, bo liczy na klienta, który weźmie wszystko. Troche mnie to „zezłościło”. Dopiero w drodze powrotnej wymyśliłem sobie następującą rzecz:
Wezmę wszystko (efekt skali) a resztę sprzedam. KTO CHCE więc kupić kompletne, jasno zielone DRZWI, z tapicerką zieloną,lusterkami, SZYBY boczne i tylną? Z szybami to może być tak, że będą lekko zielone (tylna z pionowym ogrzewaniem-coś dla Voitassa), lub białe-poziome ogrzewanie(ja sobie włożę zielone)-żadne z nich nie są rozklejone.
Napiszcie czy ktoś jest zainteresowany i ZA ILE, lub po ile w ogóle takie części chodzą, bo i tak je pewnie z czasem sprzedam. Do PONIEDZIAŁKU muszę podjąć decyzję, bo ktoś chce wziąć drzwi i wtedy nici z efektu skali
Pozdrawiam