Klon, klonem, ale skoro pytanie już padło, to miłoby było poznać prawidłową odpowiedź:) Nie wiem jak Wy, ale ja chciałbym ją znać. Fordi Capri odpadają, rano sprawdzałem- ewentualnie jako "extras" bo Capri wszystkich generacji miały lusterka w okolicach połączenia słupka A i błotnika ( plus- minus, czyt. także drzwiach itd.) tak jak współczesne auta. Wniosek- prawdopobonie lusterko pochodzi z auta jeszcze starszego...Shelby Cobra 427 S/ C z 1966 miała szalenie podobne, jednak to chyba nie to.
BamBam pisze:
takie co sie na blotniku umieszczalo
Tego typu lusterka, choć ich budowa może mylnie sugerować, iż były instalowane na błotnikach, były bardzo często montowane także "standardowo"- na drzwiach.
(me: how) Co do winylowych dachów- we wszystkich autach, które oglądam ( albumy, internet itd.) lusterka są chromowane, pomimo właśnie takiego "zadaszenia"- wszak to głównie "amerykany" a tam chrmomu drzewiej nie szczędzono
Gdyby te na zdjęciach były chromowane, wyglądałyby łudząco podobnie do montowananych w MB 300SL z lat 1955- 57. ale to też nie to
O cholera, chyba mam! Mam kiepskie zdjęcie, ale to może być to-
MB 220 SEC Convertible z 1965 roku- czarne, ohne

chrom, w połowie błotnika...A to dziwne bo mam znaczną ilość fotek tych aut ( także "zamkniętnych" ) i lusterka są zawsze chromowane i przytwierdzone, albo do drzwi, albo błotnika tuż przed słupkiem A. Mam jednak pewne wątpliwości, nie tyle związane z tożsamością auta, co z "forumowicza", więc się pod tym typem nie podpisuję
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Póki co w każdtm razie...Oceńcie sami. Ja szukam dalej.