MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest wt sie 26, 2025 9:17 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
weteran
Awatar użytkownika

hej
jak w temacie - woda mi kapie do bagaznika z obu stron
cieknie jakby z wnetrza slupkow tylnych :o
kapie z tylnej polki, ale to nie jej wina, bo widze strozke jak cieknie skads wyzej - wlasnie jakby z wnetrza slupka
stan auta:
- uszczelki szyby tylnej uszczelnione
- tylna polka suchutka, szyba sucha, w glosnikach sucho
- uszczelka bagaznika nowa i sprawdzona
- mocowanie tych listewek ozdobnych na laczeniublotnika i slupka jest na wkrety, ale one sa uszczelnione-jak wkrecalem to dalem w nie kauczuk
- poniewaz mi szyber zaczal ciec, to go na zime zakleilem tasma i nie ma sily, zeby to z szybra bylo - zreszta podsufitka wszedzie sucha
- korozji auto nie ma nigdzie !
- nawet listwy ozdobne sa uszczelnione

jedyne co mi na mysl przychodzi to te wglebienia pod listwa ozdobna tylnego slupka - tam gdzie odplyw szybra, ale nie ma tam korozji, a ksztalt ich uniemozliwia penetracje wody.
do slupka nie mam jak zajrzec
moze ktos ma jakis pomysl ??

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

klubowicz zamiast wymienic uszczelki szyberdachu , zazwyczaj tylko boczne za 30 zł sztuka i udrożni przewodu odpływowe z przodu byle drutem zakleił szyber taśmą ???? :o :-? :x :-? :(

Jeżeli prowizorka jest tymczasowa z powodu braku kasy to nie mam nic przewiwko temu, shit happens .... jeżeli natomiast z lenistwa to wstydź się :oops:

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

erio :evil:
- dach ma nowe boczne uszczelki (od Sebiego)
- przewody sa drozne i szczelne
- rok temu zdejmowalem caly mechanizm szybra, oczyscilem, zakonserwowalem,a na laczeniu z dachem przed przykreceniem go uszczelnilem specjalnym "silikonem" do uszczelniania szyb w autach
ponad rok byl spokoj, a teraz zaczelo cos czasem ciec.
teraz nie mam czasu zciagac calego mechanizmu znowu, wiec zakleilem do momentu jak czas miec bede. a poza tym brak mi pomyslow ktoredy moze znowu cieknac, bo wszystko cholera jest na cacy (przynajmniej tak mi sie wydawalo)

Ty mi lepiej odpowiedz skad mi do bagaznika cieknie

Ostatnio zmieniony wt gru 06, 2005 11:25 am przez lysy2, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
weteran

erio pisze:
zamiast wymienic uszczelki szyberdachu , zazwyczaj tylko boczne za 30 zł sztuka

Akurat na przeciekanie to te boczne mają marny wpływ. Ja ich praktycznie nie miałem i nic nie ciekło.

lysy2 pisze:
moze ktos ma jakis pomysl ??

Ciężka sprawa, bo wszytkie znane cywilizacji możliwości wykluczyłeś ;) .
Myślę, że to jednak któraś z nich będzie, bo cudów nie ma. Szyber raczej odpada skoro zaklejony taśmą - nawet gdyby gdzieś podciekało, to na tyle mało, że raczej wątpię aby ściekało do tylnych odpływów.
Może potestuj na jakiejś pochyłości jak się sprawy mają przy różnym ustawieniu auta?

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

wojz - wiem, że cudów nie ma, ale tu cholewcia się chyba zdarzył
ja naprawde robie wiele przy aucie i wiem na co patrzec i co sprawdzac, a teraz mam zagwozdke. stad moje pytanie na forum.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

nie przejmuj sie mi też sie troche leje. ale której beczki nie widziałem to sie lało:)

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

runcajs - u mnie ma byc jakby dopiero co oposcila fabryke
ma byc sucho, bezpiecznie i wszystko sprawne. nie dopuszczam opcji, ze cos nie dziala lub cieknie (no wyjatkiem jest webasto, do ktorego nie znalazlem speca, ale sie za bardzo do szukania nie przykladalem)

Tytuł:
weteran

lysy2 pisze:
wojz - wiem, że cudów nie ma, ale tu cholewcia się chyba zdarzył

Coś mi się wydaje, że czeka Cię nierówna walka [oczko]. Ale szukaj, szukaj :) . I powiedz co znajdziesz.

lysy2 pisze:
u mnie ma byc jakby dopiero co oposcila fabryke

[brawo] Tak trzymać.

runcajs pisze:
ale której beczki nie widziałem to sie lało

Nie żebym się chwalił [skromny] , ale tak wygląda bagażnik, do którego się nie leje (i nie lało) 8) :

Obrazek

Tytuł:
postmistrz
Awatar użytkownika

wojz pisze:
Nie żebym się chwalił [skromny] , ale tak wygląda bagażnik, do którego się nie leje (i nie lało) 8) :

Ale padło! Yyyy, tzn. pudło, w sensie duża pojemność... [oczko]

A co powiecie na skondensowaną parę wodną? Jak się jej nazbiera, to potrafi sobie puścić strużkę, wszystko zależy ile tego i kiedy.

Tytuł:
wiarus junior

[quote="wojz"]Nie żebym się chwalił [skromny] , ale tak wygląda bagażnik, do którego się nie leje (i nie lało) 8) :

E.........tam tak to i u mnie wyglądało a ciekło .
Tyle że po bokach i do tych bocznych komór ..........a przez dziury ( te oryginalne :) ) na jezdnię
U mnie podciekało przez otwory w błotniku te na listwę boczną w połowie wysokości błotnika .Co gorsza ciekło przez ten pierwszy otwór przy drzwiach tylnych i długo nie mogłem tego znaleźć.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

lysy2 pisze:
erio :evil:
- dach ma nowe boczne uszczelki (od Sebiego)
- przewody sa drozne i szczelne
- rok temu zdejmowalem caly mechanizm szybra, oczyscilem, zakonserwowalem,a na laczeniu z dachem przed przykreceniem go uszczelnilem specjalnym "silikonem" do uszczelniania szyb w autach
ponad rok byl spokoj, a teraz zaczelo cos czasem ciec.
teraz nie mam czasu zciagac calego mechanizmu znowu, wiec zakleilem do momentu jak czas miec bede. a poza tym brak mi pomyslow ktoredy moze znowu cieknac, bo wszystko cholera jest na cacy (przynajmniej tak mi sie wydawalo)

Ty mi lepiej odpowiedz skad mi do bagaznika cieknie

zwracam honor ;) mam uraz do klejenia taśmą po tym jak kiedys 4 godziny odklejalem szarą taśme i czyscilem klej w VW scirocco z 10 lat temu, po czym cioci pożyczyłem samochód na tydzień i wrócił znowu zaklejony ;)

co do twojego problemu ... zagózdka rzaczywiście jest ... sugeruję włoży żonę do bagażnika, wziąc karchera i lac kolejno na wszystkie czesci ... ... to inaczej nic nie wymyslisz ...

W107 560sl
W108 280se 3.5 Rote Sau

Tytuł:
wiarus junior

erio pisze:
... sugeruję włoży żonę do bagażnika, wziąc karchera i lac kolejno na wszystkie czesci ... ... to inaczej nic nie wymyslisz ...

Teściowa lepiej sie sprawdza :)

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.

W123 200D

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

nie mam zony, anie tesciowej - odpukac [zlosnik]
tasma jest waska-izolacyjna i prawie nie widac, ze to nie uszczelka :)
jak widze, nikt nie ma pomyslu...
no coz. jak znajde czas, to w deszczu rozbiore wszystko co sie da laczne z tylna kanapa i podsufitka i bede czekal na efekty...

Tytuł:
weteran

(me: how) pisze:
Ale padło! Yyyy, tzn. pudło, w sensie duża pojemność...

Co, nie widziałeś nigdy takiego..... pustego [hehe] *

Irek pisze:
E.........tam tak to i u mnie wyglądało a ciekło

Normalny objaw. Tak się dzieje zawsze, po przekładce z 240 na 200.**

(me: how) pisze:
A co powiecie na skondensowaną parę wodną? Jak się jej nazbiera, to potrafi sobie puścić strużkę

Teoria niczego sobie, tylko czemu akurat teraz się to zaczęło i czemu zawsze w tych samych miejscach? :-?

Panowie, zasadniczo do bagażnika może kapać, właściwie śmiem stwierdzić, że nawet powinno. Na lewą osłonę nadkola, bo nad tym właśnie miejscem znajduje się odpływ wody spod uszczelki tylnego okna. Akurat u lysy2 jest ona uszczelniona jakiś kitem [zlosnik] więc to odpada, ale jeśli jest sama uszczelka, to jest to normalny i zdrowy objaw.

lysy2 pisze:
jak widze, nikt nie ma pomyslu...

W których miejscach (tzn gdzie kapie, ew. gdzie wypływa) Ci się pojawia owa złośliwa ciecz?

*próbujesz zaogniać dyskusję :lol:
** [zlosnik] [oczko]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

wojz - jak pisałem w poście "cieknie jakby z wnetrza slupkow tylnych
kapie z tylnej polki, ale to nie jej wina, bo widze strozke jak cieknie skads wyzej - wlasnie jakby z wnetrza slupka
"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00