Offline |
swój chłop |
 |
|
Witam!
Pisalem ostatno jak to marzą mi sie zolte numery do mojej W 115.
Bylo wiele komentarzy i wskazowek z waszej strony (za ktore dzieki) ale problem jest wiekszy niz myslalem.
Otóż pan rzeczoznawca powiedzial mi w czwartek ze rejestracja mojego auta jest niemozliwa gdyz nie spelnia on odpowiednich norm.
Uzasadnił to tym ze pojazd zabytkowy to to nie jest bo przeciez wyprodukowany po 1945r.
Druga mozliwosc rejestracji auta wczesniej wyrejestrowanego to jako pojazd kolekcjonerski.
Ale zeby byc kolekcjonerem trzeba posiadac najlepiej 3,4 mesie i to jak powiedzial najlepiej SL - ki. A z jednym W115 (chocby byl jak z fabryki) to ja sobie moge.... .
Ewentualnie mozna jeszcze uznac go jako pojazd unikatowy ( pierwsza poduszka powietrzna, ABS czy takie tam) lub nalezał do znanej osoby czy brał udział w filmie itp. wtedy zarejestruja nawed 125p ...choćby sie rozpadal.
To ze auto jest w idealnym stanie w 100% oryginalne nie ma dla nich znaczenia.
Mam co prawda pas przedni od innej W 115 z waznym dowodem (wiecie co mam na mysli)ale wolałbym załatwic wszystko legal.
Może ktos z was mial podobny problem. Pomozcie bo nie wiem czy dalej mam łoić kase w ten samochod. Wspominal co prawda ze takich jak ja jest wiecej i ministerstwo ma zmienic ustawe w tej sprawie ale znajac polskie realia to szybko to nie nastapi.
|
|