Witam
Z tego co piszesz to banalna sprawa, poprostu brak styku
![[oczko]](./images/smilies/oczko.gif)
.
Aby roziązać problem najlepiej rozpocząć od najprostrzej strony tz świec. Z rocznika wynika że masz szeregowe. Sprawdź więc najpierw połączenia od strony masy, a więs śruby łączącej ostatnią świecę i dalej po kolei wszystkie styki na świecach. Warto też sprawdzić styki bezpiecznika żarowego, często to właśnie on się obluzowuje. jeśli to nie pomoże niestety trzeba zagłębić się pod kierownicę, a dokładniej przekaźnik świec powinien znajdować się gdzieś tam koło kolumny kierownicy, taka aluminiowa obudowa. jak wcześniej analogicznie sprawdzić siłę docisku i jakość połączeń. Rozebrać przekażnik, wzrokowo sprawdzić czy nie ma jakiś ciemnych nadpalonych miejsc. Oznaczało by to grzanie stykui miejsce ewentualnej usterki. Należy też przeczyścić papierem ściernym np 600 (byle nie gruboziarnistym bo zniszczysz) styk na tej większej cewce. Właśnie ta cewka przyciąga zworę styku świec. Jak już będziesz miał rozebrane to ustrojstwo, zobacz jak działa, przekręcając stacyjkę zobacz co się dzieje.
Mam nadzieję że nic nie pokrenciłem, jest taka godzina że się jeszcze dobrze nie obudziłem a od 6 siedzę w pracy. straszne
Powodzenia