krzys124 pisze:
Dalej bede dyskutował i poddawał w watpliwosć
Twoje prawo.
krzys124 pisze:
waszą jak widac licha wiedzę !
Witamy eksperta.
krzys124 pisze:
nie zapowietrza sie silnik a zapowietrza sie układ paliwowy i tylko i wyłacznie w dieslu , brak paliwa jak i zapowietrzenie spowoduje jedynie zaprzestanie pracy przez takowy silnik ! (silnik sie zapowietrza
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
dobre daj cos jeszcze ! )
Znasz pojęcie "skrót myślowy"?
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
krzys124 pisze:
Nie wiem skąd bierze sie w waszych zbornikach syf , bo u mnie zadnego takowego nigdy nie było
Oglądałeś czy też jest to prawda objawiona?
krzys124 pisze:
mimo, iz poruszam sie wiekowymi starymi jak by nie patrzec samochodami
i fajnie, chociaż 124 to jednak nie jest taki stary samochód.
krzys124 pisze:
, po drugie przed pompą masz fitry paliwowe ,wiec ten argument jest nie potrzebny ! i poprostu smieszny ,
Nie słyszałem, żeby do samochodów montowane były tzw. filtry absolutne, ale moja wiedza motoryzacyjna jest nieco licha
![[hehe]](./images/smilies/hehe.gif)
Natomiast wiedza chemiczna mi podpowiada, że nie tylko widoczne gołym okiem drobiny mogą znajdować się w paliwie, więc zastosowanie takiego filtra jest zwyczajnie niemożliwe.
krzys124 pisze:
jaki to syf musiał by byc w zbiorniku by zaszkodzic pompie (a tu przypomne nie mowa o takich ,tylko o silnikach (jezdzic na oleju synt , czy miner ) )W przypadku silników benzynowych tak samo masz pompe z sitkiem a do tego filtr paliwa , wiec jest podobnie !
Po prostu umów się kiedyś z jakimś mechanikiem na obejrzenie starego zbiornika po ON. W tym kontekście, to benzyna jest "czystsza".
krzys124 pisze:
ilez to rzazy mi już brakło paliwa (znaczy zonie ) zadnego syfu zaden samochód nie zaciagnoł i dalej jezdzi , wiec teoria ze wyjechanie paliwa niszczy silnik jest do dupy ,
To już mamy załatwione cześciowo powyżej. Mam parę pytań:
1. Twój zbiornik/ zbiorniki oraz silnik/silniki jest/są wzorcem dla wszystkich?
2. Miałeś/masz taki samochód długo? Na prawdę długo? Czy też goniłeś dalej?
krzys124 pisze:
bowiem silnikowi moze zaszkodzic jedynie katowanie go jak i brak smarowania ,m przegrzanie ,
Poza słowem "jedynie", to reszta się zgadza.
krzys124 pisze:
brak paliwa nie spowoduje jego uszkodzenia ! nasłuchaliscie sie takich głupot ?? czy z własnego doswiadczenia macie ze wam jakis syf zaciagło no i jak sie on przedostał przez filtry , no chyba ze sie ma stare filtry i juz są podziurawione !!
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Patrz wyżej odnośnie filtrów.