MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 11, 2025 3:41 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
Chrispeedy pisze:
Sebian pisze:
erio pisze:
mi najbardzie w tym rozporządfzeniu podoba sie to : Art. 108. 1. Kto niszczy lub uszkadza zabytek, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

No to ja muszę zadać pytanie: kiedy zostaną ukarani Ci, co uszkadzają auta w wiadomy sposób (nie napiszę, że chodzi mi o LPG = Latające Popierdywacze Gazowe)? [oczko] [zlosnik]

Sebian: wrrrrrrrrr :-)

Spoko - ciekawi mnie po prostu stanowisko konserwatora zabytków i samego prawa wobec takiej ingerencji w auta 25-letnie i starsze. Wiadomo, że prawo nie działa wstecz. Zatem jeśli jest to nowa ustawa, to Ci co posiadają takowe instalacje kuchenne mogą spać spokojnie, ale Ci którzy kupią takie auto z zamiarem wstawienia takiej instalacji - łamią prawo i dewastują zabytki. Przykro mi, ale to są fakty [szalone]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Sebian pisze:
Chrispeedy pisze:
Sebian pisze:
erio pisze:
mi najbardzie w tym rozporządfzeniu podoba sie to : Art. 108. 1. Kto niszczy lub uszkadza zabytek, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

No to ja muszę zadać pytanie: kiedy zostaną ukarani Ci, co uszkadzają auta w wiadomy sposób (nie napiszę, że chodzi mi o LPG = Latające Popierdywacze Gazowe)? [oczko] [zlosnik]

Sebian: wrrrrrrrrr :-)

Spoko - ciekawi mnie po prostu stanowisko konserwatora zabytków i samego prawa wobec takiej ingerencji w auta 25-letnie i starsze. Wiadomo, że prawo nie działa wstecz. Zatem jeśli jest to nowa ustawa, to Ci co posiadają takowe instalacje kuchenne mogą spać spokojnie, ale Ci którzy kupią takie auto z zamiarem wstawienia takiej instalacji - łamią prawo i dewastują zabytki. Przykro mi, ale to są fakty [szalone]

No niestety ... ja zakupilem moj samochod- jak koszt 1L paliwa wynosił 1.30zł - wiec nie kupowalem z zamiarem instalowania LPG - niestety sytuacja na rynku po kilku latach sie zmieniła ... a wymieniac silnika nie mam zamiaru... przy spalaniu 16L na 100 km jest to niestety jedyna alternatywa... :roll: takie moje male wytlumaczenie [oczko]
, ale mysle ,ze musze sie z Toba zgodzic- bo tez troche nie rozumiem ludzi kupujacych antycznego mercedesa z zamiarem instalowania LPG

MB Silesia Club Poland

www.mb.slask.pl

Tytuł:
kombatant

Skoro wracamy do tematu LPG, tj wywiercenia paru przelotek, tej samej srednicy co przelotki pod kable na halogeny, na przyklad, to ja ponowie pytanie:
Czy w takim razie konserwator zabytkow bedzie tez mial cos przeciw dostosowania glowicy na benzyne bezolowiowa? Przeciez jest to znaczaca ingerencja w pojazd wrecz dewastacja!

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Numer GG: 1442573
Haro

Dzisiaj ponownie odwiedziłem Konserwatora i dowiedziałem się że przepis dotyczy wyłącznie pojazdów historycznych a jungtimereów z lat 60-70 nie obejmuje. Jak to jest w końcu nie wiem [szalone]

Sebian: popadasz w delikatną paranoję z tym LPG wyluzuj i pisz na temat bo Cie zmoderuję hehe [zlosnik] ;-)

http://www.zelazko.com.pl

Tytuł:
Klubowicz

Numer GG: 267496
sebi pisze:
Haro

Dzisiaj ponownie odwiedziłem Konserwatora i dowiedziałem się że przepis dotyczy wyłącznie pojazdów historycznych a jungtimereów z lat 60-70 nie obejmuje. Jak to jest w końcu nie wiem [szalone]

Sebian: popadasz w delikatną paranoję z tym LPG wyluzuj i pisz na temat bo Cie zmoderuję hehe [zlosnik] ;-)

Broń Boże, niekogo nie zaatakowałem. Staram się dowiedzieć tego i owego. Twoja powyższa informacja "dotyczni - nie dotyczy" to jest dopiero paranoja na wyższym szczeblu konserwatorskim [oczko] [zlosnik] Zatem skoro tak, to /8 równie dobrze mogłoby sobie wyjeżdżać za granicę bez stosownych papierków [usmiech]

Pozdrawiam - wiem już wszystko [oczko]

MB V250d long 4M '21
MB GLC 220 CDI 4M '18

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00