Sebian pisze:
Chrispeedy pisze:
Sebian pisze:
erio pisze:
mi najbardzie w tym rozporządfzeniu podoba sie to : Art. 108. 1. Kto niszczy lub uszkadza zabytek, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
No to ja muszę zadać pytanie: kiedy zostaną ukarani Ci, co uszkadzają auta w wiadomy sposób (nie napiszę, że chodzi mi o LPG = Latające Popierdywacze Gazowe)?
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
Sebian: wrrrrrrrrr

Spoko - ciekawi mnie po prostu stanowisko konserwatora zabytków i samego prawa wobec takiej ingerencji w auta 25-letnie i starsze. Wiadomo, że prawo nie działa wstecz. Zatem jeśli jest to nowa ustawa, to Ci co posiadają takowe instalacje kuchenne mogą spać spokojnie, ale Ci którzy kupią takie auto z zamiarem wstawienia takiej instalacji - łamią prawo i dewastują zabytki. Przykro mi, ale to są fakty
![[szalone]](./images/smilies/szalone.gif)
No niestety ... ja zakupilem moj samochod- jak koszt 1L paliwa wynosił 1.30zł - wiec nie kupowalem z zamiarem instalowania LPG - niestety sytuacja na rynku po kilku latach sie zmieniła ... a wymieniac silnika nie mam zamiaru... przy spalaniu 16L na 100 km jest to niestety jedyna alternatywa...

takie moje male wytlumaczenie
, ale mysle ,ze musze sie z Toba zgodzic- bo tez troche nie rozumiem ludzi kupujacych antycznego mercedesa z zamiarem instalowania LPG