MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest pt lip 25, 2025 3:34 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Kolego Bartłomieju (KOTYO) !
Czy każdy Twój post musi przypominać ogłoszenie? Nasze forum (z tego co mi wiadomo ale może się mylę :roll: ) nie jest tylko tablicą ogłoszeń. Tu się dyskutuje o niewątpliwie jednych z najpiękniejszych (wg mnie najpiękniejszych ;-) ) autach świata jakimi są Mercedesy w tym o problemach z nimi związanymi oraz o innych sprawach nie związanych z MB (od tego Hyde Park) .
Tu nie tylko się handluje...
To jest oczywiście tylko moje zdanie. ;) ;) [oczko]

:-?

swój chłop

adi pisze:
Kolego Bartłomieju !
Czy każdy Twój post musi przypominać ogłoszenie? Nasze forum (z tego co mi wiadomo ale może się mylę :roll: ) nie jest tylko tablicą ogłoszeń. Tu się dyskutuje o niewątpliwie jednych z najpiękniejszych (wg mnie najpiękniejszych ;-) ) autach świata jakimi są Mercedesy w tym o problemach z nimi związanymi oraz o innych sprawach nie związanych z MB (od tego Hyde Park) .

Kolego ADI ( ? )
Jeżeli masz jakiekolwiek zastrzeżenia co do mojego udzielania się na forum< które przypominam jest ogólnie dostępne dla wszystich zainteresowanych tematyką MB, to proszę ciebie abyś tego typu uwagi kierował bezpośrednio do mnie! na priva, a z tamtąd postaram się je przekazać do osób, które dzięki mojej pomocy kupią lub przynajmniej poproszą o pomoc w znalezieniu czegoś odpowiedniego dla nich - mam to na myśli oczywiście samochód ( a nie rower lub np. sprzęt RTV ).
W zyciu cały czas sie handluje, ale ty jeszcze o tym nie musisz wiedzieć.

pozdr.
KOTYO
(cenz - Bukol) forum Mercedes to nie słup ogłoszeniowy

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

Priv poleciał...

adi

W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

dobra.. reasumujac ten post.. IREK.. ! jesli chcesz miec W116 to szykuj kase i kup albo ode mnie albo sobie cos poszukaj innego.. Chciec ogolnie to chcialbym wiele. Poczyn starania w tm kierunku albo nie biadol nad soba.

Tytuł:
wiarus junior

Nilo pisze:
dobra.. reasumujac ten post.. IREK.. ! jesli chcesz miec W116 to szykuj kase i kup albo ode mnie albo sobie cos poszukaj innego.. Chciec ogolnie to chcialbym wiele. Poczyn starania w tm kierunku albo nie biadol nad soba.

Nigdy tu nie biadoliłem.
Co do Twojej oferty to jeśli przedstawisz konkrety i cena będzie rozsądna to kto wie.Co do rozsądnej ceny to dwa razy ją przemyśl nim ja określisz.
Mam pełne dwadzieścia mega skrzynki ofert tak durnych że mi żal oferentów. 10tys to 2tys Euro jak założysz taki filtr na wyszukiwarce samochodowej to już trafisz wiele Mercedes-ów 116 w tym po kpl.remoncie blach.Szanuję tych którzy oferują auto przy którym mój znajomy mechanik nie dostaje ataku kolki ze śmiechu po tym jak jedzie ze mna oglądać te cuda (było ich kilka) ale większość to po prostu naciąganie ludzi.Troszkę już wiem o krajowym rynku aut używanych i nie mam złudzeń.

Zastosowanie do Diesla OR pozwala zmniejszyć o połowę ilość dwutlenku węgla. Przy spalaniu oleju roślinnego siarki nie ma,powstaje o 80 procent mniej cząstek stałych. Na nich osadzająsię węglowodory aromatyczne wywołujące choroby nowotworowe.
W123 200D

wiarus senior
Awatar użytkownika

KOTYO pisze:
Witam wszystkich,
Jeżeli można dodać coś od siebie, to mogę powiedzieć że do pewnego momentu nie zauważałem w ogóle modelu 116, dla mnie najlepiej jeździło się 126, aż przyszła chwila że miałem okazje sie przejechać 116 280 SE z 77r. w stanie naprawde dobrym - wrażenia jak najbardziej POSITIV, zamieniłem Voyagera na 116 300 D ( ale od 124 ) troszke głośny slnik, ale jazda jak na rocznik 1975 =OK, po za tym wyposażenie tego modelu:
( oczywiście przy wyjściu z fabryki )
Webasto,klimatyzacja, pełna elektryka, centr. zamek, podgrzew. fotele, wspom. kier. welur, spryski. reflekt. ( siatki z tyłu foteli ), chromy na zakończeniach drzwi-takiego wyposażenia pozazdrościć ( oczywiście przydałoby się uruchomić klime + webasto) reszta w miare działała.
teraz rozglądam się ( oczywiście na zachodzie za modelem 116 z silnikiem M100 - podobno był taki w naprawde ładnym stanie za 5000 E-ale to dla mnie za dużo . W Bremen na targach widziałem wersje rządową z max. wyposażeniem w czarnym kolorze - wyglądała REWELACJA ( oczywiście silnik M100 + AMG )
Jestem za 116, to czuć że się jedzieee ( w Niemczech jest do kupienia Jaguar z 69r. za 1500 E - koml. z uszkodz. silnikiem ) ale ja wole poczekać.

Pozdr.
[oczko]

Też marzę o W 116 z M 100, ale trochę mnie rozśmieszyłeś, że 5000 Euro to za dużo za takie auto w dobrym stanie. Ceny naprawdę ładnych zaczynają się od około 10 000 Euro, a za piękny to około 15 000 lub jeszcze więcej...
P.S. Zależy co kto rozumie pod pojęciem ładny...

wiarus senior
Awatar użytkownika

KOTYO pisze:
adi pisze:
Kolego Bartłomieju !

Kolego ADI ( ? )
Jeżeli masz jakiekolwiek zastrzeżenia co do mojego udzielania się na forum< które przypominam jest ogólnie dostępne dla wszystich zainteresowanych tematyką MB, to proszę ciebie abyś tego typu uwagi kierował bezpośrednio do mnie! na priva, a z tamtąd postaram się je przekazać do osób, które dzięki mojej pomocy kupią lub przynajmniej poproszą o pomoc w znalezieniu czegoś odpowiedniego dla nich - mam to na myśli oczywiście samochód ( a nie rower lub np. sprzęt RTV ).
W zyciu cały czas sie handluje, ale ty jeszcze o tym nie musisz wiedzieć.

pozdr.
KOTYO
(cenz - Bukol) tu powinna być dłuuuugo lista MB, ale z przyczyn podanych wyżej - NIE MA i NIE BĘDZIE

Adi w grzeczny sposób wyraził swoją opinię do czego miał prawo, bo jak napisałeś jest to forum ogólno dostępne, a Ty złośliwie napisałeś jakie auta masz do sprzedania. Ale to tylko moje zdanie...

Tytuł:
kombatant
Awatar użytkownika

A tak jeszcze o spalaniu i częściach.

W trasie wyniki spalania dla wszystkich 3 silników w 107 są podobne (mogę puścić fotkę z instrukcji do mojego). W mieście - nie wiem, bo nie mam wykresów, ale w galerii klubowej są strony z danymi technicznymi 107 280, 380 i 500 - popatrz sam na te potworne 3 litry w mieście i 1,5 w trasie [zlosnik] (więcej w starszych V8 ). Wiem jedno, jak jadę 55 km/h, to mam jakie 1500-1600 rpm :). Wątpię, by w 280 było to mniej niż 2200. Wg. mnie, jedynym plusem 280 jest skrzynka 4 biegowa, fajna ale za to ponoć mniej wytrzymała.

Biorąc jeszcze pod uwagę, że 116 jest cięższa i to sporo, to nie jestem pewien, czy 280 nie wypada jeszcze słabiej [zlosnik] .

Częściami bym się na Twoim miejscu nie przejmował. Z tego co zrozumiałem, jesteś w Reichu, a na e-bay'u jest tego tyle, że złożysz sobie nawet drugi egzemplarz. Ceny są zazwyczaj przystępne. W Polsce faktycznie tych części do V8 nie ma, ale do 116 jako takiej - tez nie Eldorado.

"bułka tarta to nasz narodowy symbol bohaterski... to nasz wkład w światową kuchnię"

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3

Strefa czasowa UTC+02:00