Dzięki Wookee za instrukcje wyszukiwania, ale kurcze nic z tego nie wyszło:( Niestety nie udało mi się znaleźć w ten sposób odpowiedzi na moje proste pytania:( Nie twierdze że ich nie ma, dopuszczam myśl że to ja jestem zbyt słaby w obsłudze komputera, zbyt mało rozgarnięty lub cierpliwy aby je wyszukać. Dlatego właśnie postanowiłem zorganizować konkurs. Duża flaszka dobrej wódki (poważnie -wyślę pocztą!) dla Kolegi, który jako pierwszy znajdzie w archiwum odpowiedzi na 4 zadane przeze mnie proste pytanka. Wiem że zapewne znacie je wszyscy ale zabawa polega na tym aby znaleźć je i wysłać link. Dla ułatwienia powtórze pytanka:
1. ...co powinienem zrobić, żeby spróbować poprawić ten wynik? Filtr powietrza, świece, zawory? - od czego zacząć - proszę napiszcie!
(chodzi o spalanie)
2. Czy trzymanie auta na D, na hamulcu podczas postoju na światłach (jakieś 3 min) wpływa ujemnie na spalanie?
3. Czy przełączanie na N podczas każdego postoju powoduję szybsze zużycie skrzyni?
4. ...czy przy odpalaniu powinienem trzymać hamulec? (podczas mrozów muszę delikatnie musnąć gaz żeby zapalił).
Zapraszam wszystkich do zabawy, oczywiście także Szanownego Moderatora!
Flaszka na pewno się przyda, a przecież :
Cytuj:
Więcej czasu zajęło mi napisanie tych instrukcji, niż znalezienie paru odp. na Twoje pytania - na pewno są
czyli jakieś 2 min.
Jeszcze raz zachęcam i życzę powodzenia!!!
Pozdrawiam!