MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest czw lip 17, 2025 12:40 pm

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Benzyna po to by rozpuścić różne rzeczy typu olej i inne tłuste brudy. Szybko się ulatnia więc jakiekolwiek problemy nie wystąpiły i nie powinny wystąpić. Z profilami jest ok. Benzyna normalna - ukraińska. Do takich celów najlepsza. Przynajmniej nie jest w niej wliczony podatek drogowy [zlosnik]

s-class.prv.pl

Ostatnio zmieniony pn maja 17, 2004 11:13 pm przez alpha_one, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Po pierwsze bitex to dziadostwo !
Po drugie wszystko co jest " grube" i miekkie to też dziadostwo
Kupiełm kiedyś Mercedesa własnie od jakiego maniaka konserwacji , zakonserwowany na maxa !! Wczesniej miałem innego 190 i spód był oryginalny i było pod nim sucho i czysto .A ten od tego maniaka konserwacji jak ja go nazwałem to ....OJEJKU !!!!
Popackał pistoletem jak leciało wszystko pod spodem , cóz z tego jak pod tym co napackał to jakby sie ważyło , jak zaczołem to zdrapywac to wszedzie pod tym jedna rdza , a jak robiłem zawieszenie z tyłu , to mechanik musiał sie naszukać srub i nakretek i wydłubywać ta konserwacje by sie do nich dostać , a pod tą konserwacją i tak wszystko było zgnite napęczniałe wrecz rdzą tak ze niektórych srub nie dało sie odkrecić , mechanik kloł jak diabli [oczko]
Nie znam sie na konserwacji ale jak juz to uwazam ,ze trzeba to zrobić RAZ !! a nie kilka razy , CIENKO ! w miarę i czymś co bedzie potem suche ale plastyczne ! ale też takie by sie do tego nic nie lepiło A Bitex ??? cóz kto nie miał z nim do czynienia , ten sie przekona [oczko]

Tytuł:
weteran
Awatar użytkownika

hej bodo
nie wiem cos Ty za auto kupil, ale mi sie bitex nie lepi (po wyschnieciu) mam suchutko, pod bitexem zadbalem o brak rdzy, a z jego mieciutkiej i elastycznej powloki sie ciesze...
konserwacje trzeba robic z glowa
fakt, ze kupiles usyfiony od spodu samochod nie swiadczy o tym, ze konserwowanie auta jest zle... zwlaszcza ze napisales ze sie na konserwacji nie znasz [zlosnik]
Twoj przypadek raczej wyglada na maskowanie truchla przed sprzedaniem go ;) a nie na konserwacje

wolny wakat na beczkę :)

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

no może być tak jak mówisz !!! [oczko]

BMW 730 IL automatic + LPG

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00