MB/8 Club Poland - Klub i forum miłośników samochodów Mercedes-Benz

Forum dyskusyjne klubu właścicieli i miłośników samochodów marki Mercedes-Benz
Dzisiaj jest śr lip 02, 2025 12:57 am

Strefa czasowa UTC+02:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
wiarus senior

a używanej to nei łaska :o
w czym jest gorsza oryginalna uzywana gwiazda np. ze szrotu, ani nie zardzewiała, nie połamana - koszt.... a jak szybko ja "odkrecisz" [zlosnik]
jak coś innego kupujesz w tym sklepie "koła fortuny" [oczko] po co ma się na szrocie zmarnowac jak możesz ( no w najgorszym przypadku za 2zł) może zdobić twoją atrape [oczko]

Tytuł:
Klubowicz
Awatar użytkownika

Kiedyś jeździłem bez gwiazdy.
Że mi jej straaaasznie brakowało kupiłem na szrocie za 10 zł taką brzydką, matową, ale była.
Po malowaniu zażyczyłem sobie nówkę błyszczącą. Kupiłem za jakieś 25 zł podróbkę i powiem Wam że tandeta. Średnica postumentu mniejsza niż w orginale. NIe chciała równo przylegać do grilla bo miała od spodu takie wystające bolce po wtryskarce które chyba z pół godziny piłowałem pilnikiem żeby raczyła wejść. Po pół roku przy którymś myciu zwaliło się coś ze sprężyną i trudno jest ją nawet równo postawić.

.....
Golf 1.2 TSI
maniek@w114-115.org.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Dzięki za informacje. Dzisiaj oddałem gwiazdkę do mechanika. Twierdzi, że przeprowadzał już operację „przyszycia” gwiazdki z W123. Jutro zobaczę co dało się zrobić. Jeśli nie bardzo to będzie wyglądać to kupie pewnie używkę. Bardzo podoba mi się patent na wyjmowaną gwiazdę. Może uda mi się coś takiego znaleźć.
Jednak dalej nie rozumiem jak można jeździć mercedesem bez celownika... :o Nawet jeśli to SL [smiech]
Weszło ostatnio nowe CLK bez celownika. :-? Do czego mercedes zmierza? Jak tak dalej pójdzie to mało który nowy mercedes będzie miał celownik. Nie wiem jak wy ale mi wydaje sie, że firma zatraca tradycję. Do tego jeszcze to Vaneo :evil:

s-class.prv.pl

Tytuł:
swój chłop
Awatar użytkownika

Mimo dobrych chęci takie zlepienie nie zdało egzaminu. :( Wystarczy trochę ruszyć gwiazdę i już odpada. Można by to zrobić lepiej ale nie będzie miało to wyglądu. Diabeł tkwi w szczegółach :evil: . Muszę kupić drugą. Dzięki Bogu, że nie jesteśmy takimi zakompleksionymi wandalami bez przyszłości jak ten s*.*n. Mamy to COŚ a ten mały h*.*k nie ma nic... Tego jestem pewien. [oczko]

s-class.prv.pl

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00