barto pisze:
Ja leje Ouakera od wieków, bo kiedys dowiedziałem sie od mechaniora ze jest naprawde dobry, to moje pytanie było dlaczego go nie reklamuja w mediach?????
Kilka lat temu reklamowali tego producenta oleju w motorze, a czy w innej prasie to juz nie pamietam. Wtedy powstal ten tekst co jest umieszczony na tamtej stronie internetowej i masz odpowiedz dlaczego nie ma polsentetyku, bo wtedy nie byl jeszcze tak popularny.
barto pisze:
Powiedzcie mi czy kołysanie silnikiem na ciepłym silniku i nie kołysanie na zimnym moze byc spowodowane roznicami cisnienia w garczkach???? Czemu na zimnym nie kołysze??????? A moze to pompa paliwa podaje na jeden garczek wiecej gdy jest ciepłysilnik?????
Kolysanie silnika moze byc spowodowanie pompa lub roznica cisnien, u mnie bylo i znow sie pojawia to drugie. na 1 i 3 cylindrze mialem okolo 2MPa nizsze cisnienie niz na 2 i 4 (to sie do tego kumulowalo, bo gdyby byla inna kombinacja nie byloby czuc). Dopouszczalna roznica to 3MPa pomiedzy cylindrami. Na zimnym nie buja, bo ma inne obroty, a po za tym na zimnym jest tez inne troche cisnienie sprezania (rozszerzalnosc cieplna). Co do pompy, jak ma slabe sekcje to po rozgrzaniu tez moze podawac inne dawki paliwa. A wiec jak Ciebie to denerwuje, to za nim zabierzesz sie za regulacje pompy
![[zlosnik]](./images/smilies/zlosnik.gif)
, to zmierz cisnienie sprezania, bo to drugie niewiele kosztuje.